Lesni peleti so narejeni iz suhega odpadnega lesa

Lesni peleti se na evropskem in slovenskem tržišču vse bolj uveljavljalo kot kakovostno gorivo, ki vse pogosteje zamenjujejo ostala klasična goriva, saj v primerjavi z olji zagotavljajo velik bolj prijazen odnos do okolja in boljšo ceno. Lesni peleti so narejeni iz suhega odpadnega lesa iglavcev ali listavcev, ki je stranski produkt lesnih izdelkov, kar pomeni, da gre za čisto žagovino, ki ne vsebuje nobenih dodatkov in je zato popolnoma čisto gorivo. Med lesnimi peleti so najboljši in najkvalitetnejši narejeni iz smreke, ki zagotavlja visoko kurilno vrednost lesnih peletov z zelo malo ostanka pepela in nizko vrednostjo vlage, tako da so izjemno primerna za vse vrste peči. V akcijah lesnih peletov na naši spletni strani lahko najdete ugodne cene in kakovostno prodajo lesnih peletov, ki vas bodo navdušili in poskrbeli, da bo vaše kurjenje v hladnih mesecih izjemno enostavno in učinkovito ter bo v vašem domu prijetno toplo in domače.

Lesni peleti iz smreke

Lesni peleti so neškodljivi za okolje

Živimo v času, ko je izjemno pomembno, da skrbimo za okolje v katerem živimo in se zavedamo, da je zelo koristno uporabljati produkte, ki ne škodujejo planetu. Kakovostni lesni peleti, kakršne lahko najdete v naši ponudbi so narejeni iz 100% lesa, brez različnih kemičnih in ostalih dodatkov, kar pomeni, da ob kurjenju v ozračje ne gre nobena neprimerna stvar, obenem pa je zaradi visoke kurilne vrednosti lesnih paletov izjemno malo ostanka pepela. Lesni peleti za razliko od kurjenja ostalih goriv kot je nafta, v zrak ne izpuščajo toplogrednih plinov, ki so v današnjem svetu velik problem, zato smo prepričani, da so lesni peleti v naših akcijah prava izbira za vas, v kolikor želite vsaj malo pomagati naravi in celotnemu okolju. Prepričani smo, da boste z našimi peleti navdušeni, saj so izjemno kakovostni, obenem pa na voljo po strankam prijazni ceni, tudi v večjih količinah, da boste preskrbljeni za celotno zimo.

PELETI!

Lesni peleti EVJ so kakovostni smrekovi peleti

Lesni peleti so na voljo iz različnih vrst lesa iglavcev in listavcev, najboljši peleti z najvišjo kurilno vrednostjo pa so smrekovi lesni peleti, ki jih imamo v naši ponudbi. Pelete pakiramo v vreče po 15 kilogramov, celotna paleta pa vsebuje 70 vreč, kar skupaj nanese 1050 kg. Karakteristike naših lesnih peletov EVJ so naslednje: dolgi so 10-30 mm, debeline 6-8 mm, vsebujejo manj kot 10% vode, gostota nasutja je nekje 600 kg na m3 m vsebnost pepela pa manj kot 0,9% kar pomeni, da je kurjenje z našimi peleti izjemno kvalitetno in ni veliko ostankov. Lesni peleti iz smreke imajo odlično mehansko obstojnost 97,5% in dosežejo kurilno vrednost do 17,1 MJ/kg. V zadnjem času so lesni peleti stopili v ospredje in vse več ljudi se odloča za nakup kakovostnih lesnih peletov v naši prodaji, ki zagotavljajo uspešno kurilno sezono in topel dom.

prodaja lesnih peletov z visoko kurilno vrednostjo

Lesni peleti ugodno v naših akcijah

Lesni peleti imajo veliko prednosti pred ostalimi gorivi. Nekatere smo že omenili, kot je boljši vpliv na okolje, saj ne izpuščajo toplogrednih plinov, imajo visoko kurilno vrednost in izjemno malo pepela, nismo pa se še dotaknili cene. V primerjavi z ostalimi gorivi kot so nafta, olje ali plin imajo lesni peleti veliko bolj ugodno ceno in kar je še bolj pomembno, njihova cena je konstantna, medtem ko se lahko cene ostalih goriv povečajo zaradi razmer na svetovnem trgu. Pri lesnih peletih v naših akcijah boste tako vseskozi vedeli, kolikšna je njihova cena in prepričani smo, da vas bo navdušila. V kolikor imate glede peletov v ponudbi kakršnokoli vprašanje nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali. Pripravite se na dolgo zimo z našimi lesnimi peleti in si zagotovite enostavno in kakovostno kurjenje.