Pošlji povpraševanje

Infra paneli in IR ogrevanje so poceni in varen ogrevalni sistem

Infra paneli so dokazano varen in zdravju koristni način ogrevanja, saj jih uporabljajo tudi v zdravstvu. IR grelec kot za primer, uporabljajo v inkubatorjih, kjer z njimi ogrevajo nedonošenčke. Nepogrešljivi so tudi za zdravljenje različnih bolezenskih stanj in lajšanje bolečin. IR ogrevalni paneli so tako ena najboljših naložb, kar jih lahko naredimo zase in za svojo družino. Poleg tega, da prijetno ogrejejo prostor, se v njem tudi dobro počutimo.

IR ogrevanje prodre do 4 centimetre v telo, zato na nas deluje globinsko. Infrardeča toplota valovnih dolžin, enakih sončni toploti, spodbuja prekrvavitev, celjenje ran in poškodb, odpravlja bolečine in različne zdravstvene težave. Pomaga nam, da se hitreje sprostimo in si »napolnimo baterije«, če smo utrujeni, izčrpani ali pod stresom. IR ogrevalni paneli odlično vplivajo na starostnike, dojenčke in tudi na hišne ljubljenčke, ki se radi zadržujejo v njihovi bližini.

Infra paneli in prijetno IR ogrevanje

IR grelec odpravi tudi škodljivo plesen in vlago v stenah

Poleg neposrednih koristi za zdravje, nam IR ogrevalni paneli pomagajo tudi pri odpravljanju plesni, ki je izjemno škodljiva za zdravje. Če imate prostor, kjer se nenehno nabira plesen, bo ta ob pravilni namestitvi in uporabi grelca popolnoma izginila. IR sevanje namreč pronica globoko in enakomerno v stene, zato učinkovito odpravlja vlago.

S pomočjo IR panelov bodo zidovi, ki so bili prej nenehno hladni, postali topli in suhi ter brez vlage. Ko bomo spali ali sedeli ob zidu, bo ta oddajal prijetno toploto, ki je prej nismo bili vajeni. Nasploh IR grelne plošče ogrejejo vse predmete v prostoru – od tal, sten in zidov, do pohištva. Ti predmeti absorbirajo toploto in jo nato oddajajo nazaj v prostor ter ga s tem ogrevajo. Tak princip ogrevanja so poznali že v starih časih, ko so se greli ob lončenih pečeh.

KAKOVOSTNI INFRA PANELI

IR ogrevalni paneli za ogrevanje različni prostorov

Kateri IR ogrevalni paneli so najboljši na trgu?

Če se odločate za nakup infra panelov, se obrnite na strokovnjake, ki vam bodo svetovali, kakšna postavitev in jakost infra panela prideta v poštev za vaš prostor. Strokovni nasvet vam bodo nudili zaposleni v podjetju EVJ Elektroprom d. o. o., ki se že kar nekaj časa ukvarja s prodajo infra panelov. Kot vedno poudarjajo v podjetju, si lahko ob napačno izbranih panelih naredimo več škode kot koristi. Ni vsak IR grelec primeren za vsak prostor, zato mora biti pravilno izbran.

V podjetju ponujajo certificirane in dobro poznane infra panele kakovostne izdelave. Gre za ene izmed najboljših IR grelcev, ki so trenutno prisotni na trgu, saj so izdelani tako, da nas popolnoma varujejo pred požarom ali opeklinami. Njihova temperatura ob polni obremenitvi namreč ne preseže 90 °C na sprednji strani in ne 35 °C na zadnji strani. V primeru, da je stena premazana z vnetljivim materialom, bi lahko prišlo ob prevelikem segrevanju do vžiga. Pa tudi sprednja stran ne sme biti prevroča, saj bi obstajala nevarnost opeklin. Zadnja stran teh infra panelov, nudi visoko izolativnost, medtem ko prednja stran omogoča skoraj popolni toplotni izkoristek. Pomembne lastnosti IR grelcev iz ponudbe so torej izjemno majhna poraba, enostavna in hitra vgradnja ter konkurenčna cena.

Infra paneli omogočajo različne načine vgradnje

Infra paneli – poraba energije in druge prednosti

IR paneli zagotavljajo velike prihranke pri ogrevanju, saj zmanjšujejo porabo električne energije. Za to, da v prostoru občutimo 23 °C, je pri IR grelcu dovolj, da termostat nastavimo na 20 °C. Ker zagotavljajo enakomerno ogrevanje, ob njihovi uporabi ne nastaja razlika v temperaturi med stropom in tlemi. Za IR ogrevalne panele je dovolj, da delujejo med 4 in 6 ur dnevno, kar nam še dodatno pomaga zmanjšati porabo električne energije. IR gretje pomeni enkratno investicijo in doživljenjsko skoraj brezplačno ogrevanje, ki blagodejno vpliva na počutje in na zdravje.