Pošlji povpraševanje

Hišne polnilnice | Komercialne polnilnice

Električne polnilnice so tehnološko dovršeni polnilni sistemi

Polnjenje avtomobilaV zadnjih letih se število električnih vozil nenehno povečuje in kot odgovor na to zaradi velikega povpraševanja nastaja po vsej državi mreža električnih polnilnic, ki zagotavljajo takšno pokritost, da se lastniki električnih avtomobilov lahko brezskrbno vozijo po celotni državi. Polnilna postaja je pameten električni priključek za polnjenje električnih avtomobilov, narejena po vseh standardih in primerna za polnjenje tako rekoč vseh znamk in tipov električnih avtomobilov na naših cestah. Eno najvidnejših podjetij, ki postavlja tehnično vrhunsko izpopolnjene polnilnice za električna vozila pri nas, je EVJ iz Lok pri Zagorju. Njihova ponudba je usmerjena v elektro polnilnice za hišno rabo in v polnilnice električnih avtomobilov za komercialno rabo in podjetja.

Hišne električne polnilnice so rešitev za polnjenje na domačem pragu

Elektricna polnilnica domaNavadne vtičnice v naših domovih niso prilagojene za polnjenje električnih vozil, saj nimajo vgrajenih varnostnih in krmilnih sistemov, ki so nujni za varno polnjenje in za prilagoditev moči polnjenja, zato zaradi lastne varnosti in varnosti premoženja potrebujemo polnilno postajo. Električna polnilnica namreč priključi elektriko avtomobilu samo v primeru, če njen sistem potrdi, da je to varno in da ne pri polnilnici ne pri avtomobilu ni okvare ter da ima avtomobil prazno baterijo oziroma potrebuje elektriko za svoje sisteme. S stensko hišno električno polnilnico JuiceBox PRO 32 podjetja EVJ dobimo popolno rešitev za polnjenje električnega avtomobila doma oziroma za omejeno število uporabnikov v podjetju ali blokovskem naselju. Ta polnilna postaja prinaša vrsto prednosti: varno in hitro polnjenje (do 22 kW prek 3-faznega priključka, do 7,4 prek 1-faznega), edina na trgu omogoča nadzor prek brezplačne mobilne aplikacije in optimizacijo delovanja ter upravljanje prek programske platforme, kar racionalizira porabo, mogoče je spremljanje zgodovine polnjenj, kvalitetna izdelava ohišja in preprosta uporaba ter montaža, k polnilnici je priložen še kabel tipa 2. Podjetje EVJ uredi priklop te polnilne postaje.

Za komercialno uporabo so nujne zmogljivejše polnilne postaje

Elektricna polnilnica na parkiriščuPovsod, kjer se pričakuje večje število uporabnikov, kot so večja stanovanjska naselja, parkirišča, poslovni centri, nakupovalna središča, se postavljajo zmogljivejše in robustnejše polnilnice za električna vozila. Podjetje EVJ priklaplja za te namene svojo vrhunsko polnilno postajo ENEL X JuicePole. Ima dve samozaporni vtičnici tipa 2 in 3a, v vsaki do 22 kW moči, primerna pa je za vsa električna vozila. Polnjenje na tej elektro polnilnici je dovoljeno z uporabo kartice RFID (to se pri večjem številu uporabnikov uvede tudi pri hišni polnilnici) ali prek aplikacije, med polnjenjem imajo uporabniki daljinski nadzor prek aplikacije, preverjajo lahko zgodovino polnjenja, se povežejo s kontrolnim centrom prek različnih komunikacijskih metod, posebno varnost pa jim zagotavlja anti-vandal sistem, ki preprečuje nepooblaščenim upravljanje s polnilno postajo. Racionalna poraba se doseže s povezljivostjo Smart Grid. Podjetje EVJ s tema polnilnicama zaseda vrh med ponudniki polnilnic za električna vozila.