Toplotne črpalke: cenik naprav za varčno ogrevanje doma

Cenik toplotne črpalke je odvisen od različnih dejavnikov. V prvi vrsti na cenik vpliva predvsem vrsta naprave oz. primarni vir obnovljive energije, ki ga izkorišča za svoje delovanje. Kako torej izbrati najustreznejšo možnost za vašo konkretno situacijo po dostopni ceni?

Toplotna črpalka za stanovanje

Kako do ugodne toplotne črpalke: cenik oz. primerjava različnih tipov

Za tiste, ki jih zanima predvsem ugoden cenik, so zagotovo najboljše toplotne črpalke zrak voda. Cenik je namreč v tem primeru najugodnejši. Nekoliko več denarja ob sami investiciji pa boste morali odšteti, če se odločite za tip naprave, ki za svoje delovanje izkorišča toploto iz podtalnice ali iz zemlje. Vse vrste sicer veljajo za dobro alternativo klasičnim oblikam ogrevanja, saj zmanjšajo negativne vplive na okolje - večji del energije za delovanje naprave namreč prihaja iz obnovljivih virov. Poleg tega pa je mogoče za vse toplotne črpalke za ogrevanje zatrditi, da močno zmanjšajo vaše mesečne stroške. To, kako hitro se vam bo investicija povrnila, pa je seveda odvisno od učinkovitosti naprave, za katero se odločite, in od pogojev v okolju, kjer se nahaja vaš dom. Previdni bodite predvsem pri primerjavi grelnih števil (COP) ...

Poleg cenika upoštevajte izkoristek toplotne črpalke za ogrevanje

Za optimalno zadovoljstvo zagotovo ni pomemben zgolj cenik ob samem nakupu, saj gre za investicijo, od katere večina pričakuje dolgoročne prihranke. Zato je zelo pomembna učinkovitost oziroma izkoristek toplotne črpalke za ogrevanje - in tu pride na vrsto že omenjeno grelno število. Višje ko je grelno število, ugodnejše je razmerje med pridobljeno brezplačno energijo/toploto in porabljeno elektriko. Dobro torej razmislite, kaj natančno pričakujete od naprave. Cenik je lahko tudi pri na prvi pogled precej dragih tipih in modelih mnogo ugodnejši, če pridobite subvencijo Eko sklada. To je vsekakor možnost, ki bi jo bilo škoda spregledati. S tem dobite vrhunsko kakovost in dostopen cenik v paketu.

V večini primerov najboljše toplotne črpalke zrak voda povsem zadostujejo

Zaradi dokaj milega podnebja so v Sloveniji za mnoge najboljše toplotne črpalke zrak voda, katerih cenik je, kot smo že ugotovili, najugodnejši. Poceni torej ni nujno nekakovostno, če je seveda naprava usklajena s konkretnimi pogoji. Prednost tega tipa naprave je, da je vgradnja izjemno hitra in nezapletena, brez dodatnih predelav ipd. Sodobne toplotne črpalke so pogosto izjemno učinkovite pri precej nizkih zunanjih temperaturah, poleg tega pa lahko npr. za delovanje izkoriščajo toploto iz kleti. Tako pravzaprav istočasno ogrevate prostore v svojem domu in ohlajate klet ter s tem ohranjate primerno temperaturo za shranjevanje pridelka. Ob pregledovanju cenika zato upoštevate, da tu pravzaprav dobite kar dve naprave v eni. Izkoristek toplotne črpalke, ki energijo črpa iz zraka, je v večinoma dovolj dober, da se naložba v celoti povrne v zelo kratkem času.

Toplotna črpalka voda zrak cena

Prav tako velike prihranke prinesejo sanitarne toplotne črpalke

Vam preglavice povzročajo tudi cene oziroma cenik ogrevanja vode, namenjene tuširanju, pomivanju posode ipd.? V tem primeru je smiselno razmisliti o vgradnji sanitarne toplotne črpalke oziroma kombinirane. Mnoge klasične črpalke za ogrevanje prostorov so namreč lahko obenem sanitarne toplotne črpalke. Stroški vašega gospodinjstva bodo posledično še nekoliko nižji. V podjetju EVJ Elektroprom vam pomagamo poiskati pravo možnost za vas. Zaupajte nam svoje želje in poiskali bomo najustreznejšo rešitev ter poskrbeli za profesionalno vgradnjo. Cenik, ki vam ga ponujamo, je zelo ugoden. Podobno pa velja za cenik drugih izdelkov, ki so namenjeni varčnemu in učinkovitemu ogrevanju: solarni sistemi, peči na drva, gorilniki na pelete, radiatorji, naprave za parno ogrevanje, električna grelna telesa itn. Poskrbimo tako za kompletne instalacije sistemov (od najmanjših moči pa vse do 1 MW) kot za menjavo manjših odsluženih elementov. Po potrebi vam nudimo tudi odvoz starih delov. Zagotavljamo hitro izvedbo ter uporabo najkakovostnejših naprav in elementov, obenem pa jamčimo za popolno varnost.

CENIK TOPLOTNIH ČRPALK UGODNO