Pošlji povpraševanje

Notranja razsvetljava za pravo vzdušje in razpoloženje v našem domu

Trgovinska razsvetljavaPrijetno in udobno počutje v domačem okolju pogojuje tudi primerna izbira razsvetljave. Notranja razsvetljava je eden pomembnejših elementov našega bivališča, saj nam omogoča ustrezno vidno zaznavanje. Stanovanje, v katerem bivamo, je prostor, ki s svojo opremo in posameznimi detajli izraža našo individualnost, potrebe in želje. Notranja razsvetljava pa ta prostor spremeni v dom. Primerna izbira razsvetljave lahko v njem namreč pričara posebno vzdušje in toplino ter pozitivno vpliva na naše razpoloženje, delovno motivacijo in varnost. Ravno zato je tako pomembno, da svetila izberemo in razporedimo pravilno. Upoštevati moramo tako funkcionalno razporeditev luči kot tudi estetski videz in njihovo umeščenost v prostor.

Na splošno velja, da pri večini prostorov potrebujemo nek sistem centralne osvetlitve, ki ga predstavlja centralna luč, sistem stranskih stropnih ali drugih luči ter dodatna svetila. Kaj je v tej kombinaciji svetil bolj poudarjeno, je odvisno od naših želja in potreb. Zagotovo pa tako notranja kot tudi zunanja razsvetljava lahko pozitivno vplivata na naše razpoloženje in nasploh spremenita našo bližnjo okolico. Še posebej nepogrešljiva je zunanja razsvetljava pri urejanju cestnega prometa.

Notranja razsvetljavaUčinkovita zunanja javna razsvetljava za večjo varnost v prometu

Prometna varnost se je v zadnjih mesecih v več pogledih poslabšala. Vse več ljudi opozarja na potrebo po večji varnosti voznikov in pešcev, k čemur pa znatno prispeva tudi javna razsvetljava.

Strokovnjaki s tega področja danes vse več pozornosti namenjajo iskanju načinov, kako racionalizirati porabo energije za potrebe tovrstne razsvetljave ter zmanjšati svetlobno onesnaženje in obratovalne stroške, obenem pa zagotavljati prometno varnost. Jasno pa je, da za večjo varnost v cestnem prometu, s tem pa tudi za višjo kakovost bivanja, poskrbi le kakovostna in učinkovita javna razsvetljava.

Industrijska razsvetljava naj bo čim bolj podobna dnevni svetlobi

Industrijska razsvetljava oziroma vrsta tovrstne razsvetljave je odvisna od več dejavnikov, denimo od tega, ali svetila uporabljamo v proizvodnih halah in skladiščih ali zgolj v kleteh in garažah. Vsak prostor ima namreč na področju razsvetljave svojevrstne zahteve. Industrijska razsvetljava mora biti jasna in prijetna, predvsem pa čim bolj podobna dnevni svetlobi. Ob pravilni izbiri boste dolgoročno prihranili pri finančnih izdatkih, optimalno svetlobo pa boste dosegli z bistveno manjšim številom svetilk. Pomembno je tudi, da za industrijske hale izberemo ustrezna vodotesna in prahotesna svetila.

Elektroprom d.o.o. - nudimo vam kakovostne elektroinštalacije za vašo notranjo, zunanjo in varnostno razsvetljavo. Vabljeni na našo spletno stran!

EVJ Elektroprom d.o.o. | Notranja razsvetljava, zunanja razsvetljava, industrijska razsvetljava, javna razsvetljava - povezave do naše spletne strani: