Klimatske naprave

Klimatska naprava je pri današnih vremenskih pogojih nepogrešljiva naprava vsakega doma. Sodobna tehnologija klime slab zrak v prostoru očisti, ohladi na primerno temperaturo in vzdržuje primerno vlažnost, oziroma spremeni njegove lastnosti. Klima je naprava, ki vzdržuje vlažnost v prostorih, dovaja konstantno in ustrezno ventilacijo, učinkovito odstrani mikroorganizme, prah in druge tujke iz zraka, ter odlično ohladi ali ogreje prostor v določenih letnih časih.

Klimatska naprava

Delovanje klimatske naprave

Danes večina klimatskih naprav deluje po principu odvajanja toplega zraka iz notranjosti objekta ven iz prostora. Klimatske naprave uporabljajo kemikalije (hladilni plin R22, R408, R410) za svoje delovanje, ki se enostavno pretvorijo iz plinastega v tekoče stanje in nazaj. Plin absorbira toploto v prostoru, nato pa jo hladilno sredstvo premakne izven prostora, kjer se toplota sprosti. Klima ima tri glavne dele in sicer kompresor, kondenzator in izparilnik. Kompresor in kondenzator sta v zunanji enoti, ki je nameščena zunaj stavbe in izparilnika, ki pa je v notranji enoti in se namesti v prostor, kjer bomo hladili ali greli.

SERVIS IN MONTAŽA KLIM

Čiščenje in servis klimatske naprave

Zrak v prostorih, kjer se nahajamo ali bivamo, je onesnažen in vsebuje veliko škodljivih delcev. Prav zagotovo več, kot si lahko predstavljamo. Razne bakterije, pršice, vlaga in kemikalije so škodljivi dejavniki v prostoru, ki jih ne vidimo, pa vendar močno vplivajo na naše zdravje in vsakodnevno počutje. S klimo si lahko zagotovimo kvaliteten zrak, nizko vlažnost in sobno temperaturo za normalno opravljanje vsakodnevnih opravil. Prav tako pa je potrebno skrbeti za čiščenje klimatske naprave in letni servis (dezinfekcija izparilnika) same naprave. Vsak uporabnik lahko sam poskrbi za boljše delovanje same klima naprave tako, da redno čisti filtre, ki se nahajajo na vrhu klime. Tu se prilepijo vse nečistoče (hišni prah, baterije), ki nam škodijo in vplivajo na naše zdravje. Pred vsako poletno sezono pa je potrebno opraviti servis klimatske naprave, ki pa jo naredi pooblačeni serviser za določeno napravo. Pri servisu se naredi kontrolo plina, dezinfekcijo izparilnika, kontrola delovanja klime in čiščenje zunanje in notranje enote.

Poleg hlajenja stanovanjskih, poslovnih in industrijskih objektov poskrbimo tudi za njihovo ogrevanje, saj so vam v podjetju EVJ Elektroprom na voljo različna grelna telesa. V zadnjem času so zaradi visoke učinkovitosti in prijaznosti do okolja izredno priljubljene peči na pelete in toplotne črpalke.

EVJ Elektroprom d.o.o. | Čiščenje, montaža in servis klimatskih naprav, klime, klima naprave - povezave do naše spletne strani: