Pošlji povpraševanje

Infrardeči paneli za ugodno, zdravo in prijetno IR ogrevanje

Infrardeči paneli so ena najbolj zdravih izbir za ogrevanje. Ne povzročajo namreč dvigovanja prahu in ne izsušujejo zraka, zato pridejo v poštev tudi za alergike in za ljudi, ki imajo težave z dihali. A ne le da infrardeče, oziroma IR gretje, ne bo imelo negativnega vpliva na zdravje, ampak je lahko celo koristno, saj se valovi, ki jih oddajajo IR paneli za ogrevanje, pogosto uporabljajo kot pomoč z bolnikom z različnimi zdravstvenimi težavami (oslabljen imunski sistem, slaba prekrvavitev, kronične bolečine ipd.), srečamo pa jih celo v porodnišnici, kjer v inkubatorjih skrbijo, da je nedonošenčkom prijetno toplo. Pozitiven vpliv na zdravje pa še zdaleč ni edini razlog, zakaj izbrati prav IR gretje

Infrardeči paneli za ogrevanje

Infrardeči paneli za IR gretje učinkujejo kot sončna toplota

Zagotovo poznate občutek, ko je zunaj zelo hladno, a ko vas neposredno obsijejo sončni žarki, vas nenadoma neha zebsti. Čeprav se temperatura zraka ni spremenila, je sprememba, ki jo občutite, več kot opazna. Podoben učinek je mogoče opaziti v stanovanjih in drugih prostorih, kjer se uporabljajo infrardeči paneli. Eden od razlogov zakaj so IR paneli za kopalnico, tako priljubljeni. Ti namreč ne segrevajo zraka, kar je princip, ki je zelo potraten, ampak predmete in živa bitja v neposredni okolici. Tako gre za izjemno učinkovit sistem, ki poskrbi, da se celotni prostor spremeni v nekakšen radiator, toplota pa vas enakomerno dosega z vseh strani. Dogaja se torej nekaj podobnega kot v naravi oziroma na prostem, zato so infrardeči oz. IR paneli za ogrevanje ena najbolj naravnih rešitev.

IR paneli za ogrevanje rešujejo težave z vlažnimi stenami

Čeprav infrardeči grelni panel ne bo izsušil zraka, pa po drugi strani izredno uspešno pomaga pri izsuševanju sten, zato se še posebej priporoča v stanovanjih, kjer se po zidovih pogosto nabira vlaga, ki nemalokrat vodi do razvoja nevarne plesni. IR paneli za ogrevanje zagotovijo, da bo ta kmalu le še neprijeten spomin. Opisani princip delovanja poskrbi za segrevanje sten, ki bodo odslej tople in suhe – tako svojo kot otroško posteljo boste denimo lahko pomaknili neposredno k steni.

IR paneli za ogrevanje

Vrhunski IR paneli za kopalnico in druge prostore v vašem domu

Infrardeči grelni panel se lahko uporablja v praktično katerem koli prostoru, kjer želite poskrbeti za varno, zdravo in poceni ogrevanje. Možni so IR paneli za kopalnico, dnevno sobo, spalnico itn. Hkrati pa gre za naprave, ki se vse pogosteje uporabljajo v pisarnah in v različnih javnih ustanovah. Pri tem pa je seveda pomembno, da dimenzije oz. moč naprave prilagodite prostornini posamezne sobe.

Če vas zanimajo najkakovostnejši IR paneli – za kopalnico, otroško sobo, spalnico itn. – ste na pravem mestu. V ponudbi podjetja EVJ Elektroprom d. o. o. vas namreč čaka raznolik nabor naprav. To so infrardeči paneli evropskega proizvajalca, ki so nadpovprečno učinkoviti oz. varčni. Njihova poraba je izjemno nizka zaradi dejstva, da se praktično vsa električna energija pretvori v toplotno. Da je segrevanje zares odlično, pa med drugim skrbi termostat, s katerim je mogoče IR gretje popolnoma prilagoditi potrebam stanovalcev ali drugih uporabnikov (pisarne, čakalnice, sejne sobe…). Časovnik je dobrodošla lastnost infrardečih panelov, saj dogreva stanovanje ko vas ni doma in dvigne temperaturo takrat ko boste to želeli. Skratka, vedno boste prišli na toplo, vmesni čas pa bo IR panel poskrbel za minimalno porabo električne energije.

Ne smemo pa pozabiti omeniti, da ne gre le za izjemno varčne infrardeče plošče, temveč tudi varne, katerih sprednja stran ne bo presegla temperature 90 stopinj Celzija, zadnja pa se ne bo ogrela na več kot 35. Tako nevarnosti za opekline ali požar praktično ni, kar pri drugih grelnih napravah ni vedno tako.

INFRARDEČI PANELI

IR paneli za kopalnico in druge prostore

Infrardeči paneli in sončne celice – zmagovalna kombinacija

Čeprav so infrardeči paneli za ogrevanje že sami po sebi izredno varčna opcija, ki obeta precejšen prihranek energije, pa so vam zagotovljeni še večji prihranki, če obenem investirate v lastne sončne celice, najbolje vse obenem. Celotni sistem vam bo zagotavljal samooskrbo z električno energijo. V vsakem primeru pa morajo biti infrardeče plošče vgrajene profesionalno, saj je to nujni pogoj za njihovo učinkovito delovanje. 

Če imate vprašanja smo vam na voljo, zato si oglejte ponudbo na naši spletni strani in nas pokličite za dodatne informacije. Radi se vam bomo posvetili in vam svetovali.