Pošlji povpraševanje

Poiščite najnižje cene toplotnih črpalk

V podjetju EVJ Elektroprom, d.o.o., iz Kisovca, ponujamo široko ponudbo kakovostnih toplotnih črpalk različnih modelov in proizvajalcev. Imamo obilo izkušenj pri zagotavljanju vseh vrst ogrevanja za obstoječe stavbe in novogradnje, izvajamo pa tudi električne in vodovodne inštalacije, tako v individualnih stanovanjskih hišah kot tudi pri novogradnjah večstanovanjskih hiš, blokov in naselij. Ogrevanje stavb s toplotnimi črpalkami je vse bolj priljubljeno, saj gre za cenovno najugodnejši način ogrevanja, ki je tudi prijazen do okolja. Tehnološko izpopolnjen sistem delovanja toplotnih črpalk pa poleg ogrevanja, omogoča tudi hlajenje objekta. Toplotne črpalke so zagotovo ekološko najprijaznejši in energetsko najbolj gospodaren način ogrevanja sanitarne vode. Ko iščete najboljšo rešitev za ogrevanje ali hlajenje svojega doma, nas pokličite za nasvet. Strokovnjaki iz podjetja EVJ Elektroprom, d.o.o., vam bomo pri izbiri vrste črpalke in vam predstavili, katera toplotna črpalka je v vašem primeru najboljša. Zanesljivo boste zelo zadovoljni tudi s ceno naših toplotnih črpalk.

Toplotne črpalke za ogrevanje doma

Vrste toplotnih črpalk

Toplotna črpalka zrak voda

Toplotnih črpalk je več vrst, toplotna črpalka zrak voda je najcenejša izvedba toplotne črpalke, saj ne potrebuje vrtin ali zemeljskih kolektorjev. Energijo za svoje delovanje črpa iz zraka - neizčrpnega vira toplote, ki je na voljo vedno in povsod. Najsodobnejše toplotne črpalke zrak voda omogočajo odlično ogrevanje objekta tudi pri zunanji temperaturi do -20°C. Kljub tako nizki temperaturi se stroški ogrevanja z uporabo toplotne črpalke zrak voda, zmanjšajo tudi do 50%, v primerjavi s stroški konvencionalnih ogrevalnih sistemov. Ne izkoriščajo pa le energijo zunanjega zraka, temveč tudi toploto notranjega zraka. Najprimernejše mesto za izkoriščanje toplote notranjega zraka je zato običajno klet, kjer vzdržujemo stalno temperaturo, in sicer približno 3°C. Drugo najprimernejše mesto, ki omogoča toplotni črpalki izkoriščanje notranjega zraka, je podstrešje, kjer temperatura zraka načeloma nikdar ne pade pod ničlo. Sestavni del toplotne črpalke zrak voda je uparjalnik, ki pa je ločen od same toplotne črpalke ter postavljen na prosto, vsi ostali vitalni deli črpalke pa so znotraj objekta in tako zaščiteni pred zmrzaljo. Razdalja med uparjalnikom in agregatom toplotne črpalke zrak voda je lahko do 20 metrov. Obvezen sestavni del toplotne črpalke zrak voda je tudi hranilnik toplote, saj se potrebna energija za odtajanje uparjalnika pridobiva iz ogrevalnega kroga, s hranilnikom toplote pa se izognemo prepogostim vklopom toplotne črpalke.


Toplotna črpalka voda voda

Toplotna črpalka voda voda za svoje delovanje izkorišča energijo podtalnice. Voda je zaradi svojih odličnih termodinamičnih lastnosti idealna rešitev pri delovanju toplotne črpalke voda voda. Toplotne črpalke te vrste sodijo med najučinkovitejše energetske sisteme za ogrevanje, saj je toplota podtalnice zanesljiv, predvsem pa konstanten energetski vir. Podtalnica ima namreč vse leto temperaturo med 8-12°C, zato je lastnost toplotne črpalke voda voda, izjemen izkoristek. Za njeno postavitev potrebujemo vodno dovoljenje Ministrstva za okolje in prostor RS, izdelana pa mora biti tudi kemična analiza vode. Izvedba toplotne črpalke voda voda namreč zahteva do vrtine, globine cca. 20 metrov. Sestavni del naprave je tudi potopna črpalka, ki prečrpava podtalno vodo skozi uparjalnik toplotne črpalke voda voda in jo ponovno vrača v ponorno vrtino.


Toplotna črpalka zemlja voda

Toplota zemlje je vir energije za toplotne črpalke vrste zemlja voda. V vročih mesecih zemlja shrani toploto sonca in z njo počasi segreva svoj zgornji sloj. Globlje v notranjosti prsti je torej temperatura nižja in manj spremenljiva, zato toplotne črpalke zemlja voda uporabljajo dva različna načina za ogrevanje doma s pomočjo toplote zemlje -  s horizontalnimi zemeljskimi kolektorji ali vertikalnimi zemeljskimi sondami (geo sondami), ki pa jih uporabimo takrat, ko drugi viri toplote niso primerni ali niso na voljo.

Delovanje toplotne črpalke zemlja voda najlažje vzporejamo z delovanjem električnega bojlerja, le da črpalka namesto električne energije izkorišča toploto zemlje tako, da skoznjo prečrpava vodo. Zaradi prečrpavanja se viša temperatura, ki se nato lahko uporabi za ogrevanje doma ali kakšnega drugega objekta. Toplotne črpalke zemlja voda za svoje delovanje porabijo 75 odstotkov brezplačne energije iz okolja, za preostalih 25 odstotkov pa potrebujejo električno energijo. Stroški ogrevanja so tako z uporabo toplotne črpalke zemlja voda tudi do 75 odstotkov nižji kot pri uporabi plinskih ali oljnih kotlov.