Pošlji povpraševanje

Pametne inštalacije nam znatno olajšajo bivanje

V našem bivalnem okolju se danes srečujemo z vedno večjim številom čedalje bolj kompleksnih električnih naprav in sistemov. Vsak od teh sistemov opravlja svojo nalogo, prav tako vsak sistem deluje drugače, drugačne so tudi zahteve za napajanje in upravljanje. Električne inštalacije so postale razdrobljen sistem inštalacij, ki je za uporabnika preobsežen in težko obvladljiv, poleg tega pa tudi manj varen. Zato se je pojavila potreba po razvoju nove inštalacije, ki bi prevzela komunikacijo in nadzor nad vsemi temi napravami in bi hkrati zagotavljala varnost, udobje in varčno uporabo električnih naprav. Tako so strokovnjaki razvili inteligentne oziroma pametne inštalacije, ki nam po zaslugi številnih prednosti pred klasičnimi inštalacijami znatno olajšajo bivanje.

Inteligentne inštalacije so v bistvu sklop različnih podsistemov, pri katerih se upravljanje in nadzor izvajata po enotnem vodilu. Tako lahko poskrbijo za razsvetljavo, ogrevanje, avdio- in video sisteme, tehnično varovanje, protipožarno zaščito in še kaj. Možnosti teh sistemov je nešteto, vsi pa so namenjeni temu, da nam izboljšajo in poenostavijo življenje.

Pametna hiša - hiša prihodnosti s številnimi prednostmi

Izraz pametna hiša je danes postal že povsem vsakdanji, označuje pa objekt, v katerem so nameščene pametne inštalacije. Med prednostmi, ki nam jih ponuja sistem pametna hiša, je na prvem mestu vsekakor udobje, saj inteligentne inštalacije poskrbijo za vsakodnevna opravila. Prav tako pa udobje za uporabnika predstavlja enostavno upravljanje sistema. Upravljate ga namreč lahko kar preko računalnika, preko SMS-sporočil s pomočjo GSM-prenosnega telefona, preko zaslona, občutljivega na dotik, tabličnega računalnika ali daljinskega upravljalnika.

Pozabiti pa ne smemo niti na dejstvo, da nam inteligentne inštalacije pomagajo varčevati z energijo. Prihranek energije je lahko tudi do 30-odstoten. Pametna hiša tako postane tudi hiša z nižjimi stroški vzdrževanja.

Investicija v pametne inštalacije se kmalu povrne

Kljub višjim začetnim stroškom se vam naložba v pametne inštalacije povrne že v nekaj letih. Prihranek v primerjavi s klasičnimi inštalacijami pa inteligentne inštalacije prinašajo tudi pri sami vgradnji sistema - projektiranje je lažje, polaganje električnih vodnikov pa enostavnejše.

Naj tudi vam inteligentne inštalacije olajšajo življenje. Z nami bo namestitev sistema v vašo hišo potekala brezhibno in strokovno ter v skladu z vašimi željami. Ker vam nudimo tudi redne preglede in popravila, vam zagotavljamo, da bo vaša pametna hiša vedno delovala brezhibno.

Vabljeni na našo spletno stran!

EVJ Elektroprom d.o.o. | Pametne inštalacije, inteligentne inštalacije, pametna hiša - povezave do naše spletne strani: