Zastirka – slovenski proizvod iz slovenske smreke

Zastirka se uporablja za posipanje po malih in velikih vrtovih, okoli različnih grmovij in ostalih rastlin v želji po zastiranju plevela, obenem pa lahko z zastirko iz sekancev posujemo in tako uredimo pohodne steze okoli vrta ali pa razmejimo posamezne gredice. Poznamo več različnih vrst zastirk proti plevelu, odvisno od tega kaj želite in kaj imate na voljo, med najbolj priljubljenimi so kompost, ovčja volna, zastirka iz slame in smrekovi sekanci, ki jih nudimo v naši ponudbi po izjemno ugodni ceni. Prepričani smo, da boste izjemno zadovoljni, saj je poleg kakovosti in cene pomembno tudi to, da gre za slovenski proizvod iz slovenskega lesa iglavca smreke, ki kot ekološki material deluje dekorativno in je obenem prijazen do okolja, v katerem živimo, kar je v današnjem času pomembna naloga vsakega posameznika. Obiščite našo spletno stran is si zagotovite zastirko na vrtu.

Zastirka za na vrt

Zastirka – od komposta do ovčje volne in sekancev

Zastirka je pomemben del vsakega vrta, saj nudi zaščito in nego tal, zmanjša porabo vode za zalivanje, ker zadržuje vlago, ima funkcijo zatiranja plevela, ščiti pred močnimi sončmimi žarki in na splošno ohranja rodovitnost in živost tal, ki sta pomembni za kvalitetno rast rastlin na vašem vrtu. Poznamo več različnih zastirk proti plevelu, med katerimi je izredno priljubljen kompost, ki mora biti temne barve, kar predstavlja kakovosten humus in ustvarja odlične pogoje za kvalitetne pridelke, obenem pa ima to prednost, da lahko vanj sadimo in tudi sejemo direktno. Druga izjemno priljubljena in kakovostna je zastirka iz slame, ki jo uporabljamo na tistih gredicah, kamor bomo presajali, lahko pa jo dodamo tudi kasneje. Druge kakovostne zastirke so še ovčja volna, ki ima podobno vlogo kot slama, a vpija veliko več vode, lesni sekanci, papir in karton, odvisno seveda od tega, v katerem delu leta in za kaj želite uporabljati zastirko.

zastirka proti plevelu je del ponudbe elektroprom

Zastirka – gredo najprej okopljemo

Zastirka je izredno kakovostna in priljubljena stvar vsakega vrtnarja, naj si gre za profesionalnega, ki ima velike vrtove ali pa zgolj ljubiteljskega, ki obdeluje majhen vrtiček pred svojo hišo. Različne zastirke proti prevelu imajo različne lastnosti, ki so specifične, zato je pomembno, da se pred nakupm zastirke dobro pozanimate, kaj potrebujete in kaj bi radi dosegli. Izjemno pomembno je, da preden položite zastirko na gredo, gredo najprej dobro okopljete in odstranite ves morebiten plevel, še posebej v toplih poletnih mesecih. Nekatere zastirke, kot je ovčja volna so izredno priročne v hladnejših zimskih mesecih ali ob nenadnih vremenskih spremembah, saj uspešno zadržujejo toploto, ki jo določene rastline potrebujejo za nemoteno rast. Ne glede na to, za katero zastirko se boste odločili, smo prepričani, da boste z delovanjem in rastjo vašega vrta izredno zadovoljni, obenem pa boste imeli kakovostne in okusne pridelke.

zastirka proti plevelu, lahko tudi iz slame

Zastirka proti plevelu – lesni sekanci

V našem podjetju se ukvarjamo s prodajo zastirke proti plevelu iz smrekovih sekancev, ki so naravni material in delujejo dekorativno ter okolju prijazno, obenem pa pripomorejo k kakovostni rasti na vrtu. Dobro kompostirani lesni sekanci so izjemno priljubljeni za setev in presajanje rastlin, odvisno od vaše potrebe ter zelo dobro vpijajo vlago, zato smo prepričani, da boste nad njihovim delovanjem navdušeni. Poleg lesnih sekancev se na vrtu veliko uporablja tudi kompostna zastirka, ki je narejena iz kakovostnega humusa in skrbi za živost vrta. Ne glede na to, ali se boste odločili za lesne sekance, zastirko iz bambusa, ki lahko služi tudi kot pregrada med gredicami ali pa za katero drugo zastirko proti plevelu, vam zagotavljamo, da bodo učinki vidni izjemno kmalu in se bodo vaši pogoji na vrtu spremenili na bolje ne glede na zunanje vremenske razmere. Obiščite našo spletno stran in si zagotovite kakovostno zastirko.