Pošlji povpraševanje

Infrardeči paneli za ekološko in zdravju prijazno ogrevanje

Infrardeči paneli so sodobna oblika ogrevanja, ki za segrevanje prostorov uporabljajo naravno energijo infrardečih valov. Za razliko od običajnih grelnih teles, ki ogrevajo zrak, infra paneli za učinek ne potrebujejo medija (zraka), ampak se toplota absorbira pri stiku. 

Ta se vpija v predmete, stene in tudi ljudi, vsi našteti, pa jo nato oddajajo v prostor. Najlažje bi razložili, če bi za primer navedli sončne žarke. Na soncu nam je toplo, v senci pa je hladneje, ker tja infrardeče sevanje ne seže. Enako je pri infrardečem ogrevanju, ki je direktno, naravno in zdravo, poleg tega pa tudi zelo varčno.

Infrardeči paneli segrejejo prostor enakomerno, ne prihaja do toplotnih razlik in zato infrardeče ogrevanje praktično ne pozna izgub. Prav tako tako ti sodobni grelci odlično izkoriščajo električno energijo, saj jo kar 99,9% pretvorijo v toploto. Lahko rečemo, da so toplotne izgube minimalne, energija pa izkoriščena maksimalno.

Naš nasvet je: ogrevajte svoj dom z infrardečimi paneli. Cena ogrevanja bo z njimi bistveno nižja, začetna investicija pa zelo hitro povrnjena. Razmislite o tem, da se strošek ogrevanja zmanjša kar do 70 %. Lažje boste razumeli, zakaj v zadnjih letih infra panele opažate povsod: v stanovanjih, poslovnih prostorih, raznih uradih, lokalih…

Usmerjanje infrardečih panelov

Infrardeči paneli pozitivno vplivajo na zdravje, kar je dodatna vzpodbuda za nakup

Infra paneli oddajajo infrardečo svetlobo, ki je del naravnega svetlobnega spektra, brez zdravju škodljivega ultravijoličnega sevanja. Pri svojem delovanju, oddajajo spekter, ki se že dolgo časa uporablja za zdravljenje, med drugim tudi za novorojenčke v inkubatorjih.

Ker prodrejo globoko v tkivo ter ga ogrejejo previdno in enakomerno, so idealna izbira za mnoge ljudi s težavami in za vse brez njih. 

Priporočamo jih ljudem, ki imajo alergije, bronhitis, astmo in druge bolezni dihal. Infrardeče ogrevanje je odlično za vse, ki so pogosto pod stresom, tiste, ki imajo slab imunski sistem, nečisto kožo ali preprosto premalo življenjske energije.

Infra paneli pozitivno vplivajo na bolečine v sklepih in mišicah, zato se ga radi poslužujejo športniki, saj jim koristi pri splošni regeneraciji po napornih treningih. Tudi po različnih ortopedskih operacijah so dobrodošli – sodelujejo tako pri biokemičnih, kot fizikalnih procesih v telesu.

Z infrardečim ogrevanjem se boste izognili vsem negativnim posledicam klasičnega ogrevanja: ker ni toplotnih razlik, zrak ne kroži. Pri klasičnem ogrevanju se pod stropom nabere toplejši zrak, dviga se prah in alergeni. Ker se zrak v prostoru suši, se vlaga nabira v stenah, to pa je predpogoj za nastanek plesni, ki so zdravju izjemno škodljive.

Infrardeči paneli pa prostor enakomerno segrejejo, saj se toplota razprši po prostoru. Občutek imamo, kot da nas je obsijalo sonce, čeprav temperatura ni pretirano visoka. Tudi zato je smiselno preveriti, kako učinkoviti so infrardeči paneli. Cena ogrevanja je zanesljivo veliko nižja, še posebej če prištejemo še ostale dejavnike na katere ima vpliv.

Infrardeče ogrevanje pozitivno vpliva na zdravje

Za kakšne prostore je primerno infrardeče ogrevanje?

Infrardeči paneli so primerni za, tako rekoč, vse prostore: stanovanja, hiše, vikende, bivalne prikolice, poslovne prostore, industrijske obrate, lokale, celo za lesene hiše, saj so požarno varni.

Na nizke začetne stroške vpliva tudi enostavna in hitra vgradnja; infra paneli ne zahtevajo velike investicije v montažo, prav tako pa niso potrebni nobeni posebni gradbeni posegi.

Infrardeči paneli zasedejo malo prostora, lahko pa jih namestite tako na stene, kot na strop. Paziti morate, da v bližnji okolici ni nič postavljeno ali obešeno, prav tako tudi nanje ne obešajte ničesar. To je praktično vse, na kar morate paziti pri montaži.

Z IR paneli bodo vaši prostori obogateni, ne le s toploto, temveč tudi s svojim lepim, enostavnim in modernim videzom.

Infrardeči paneli cena, ki se hitro povrne

Vzdrževanje, čiščenje in servisiranje infrardečih grelcev

Se spomnite starih radiatorjev z mnogimi rebri? Tam kjer se je običajno nabral kup prahu, če ste jih med čiščenjem slučajno pozabili obrisati? Nočna mora za vsako gospodinjo!

Infra paneli so narejeni za ogrevanje prostorov in zasnovani za lajšanje življenja. Določenim stvarem je potrebno nameniti pozornost, načeloma pa je njihovo vzdrževanje izjemno enostavno.

Čistite vedno ohlajene grelce, ki ste jih prej izklopili iz električne napeljave. Ne zato, ker bi bili nevarni, temveč zato, ker je to potrebno storiti pri vseh aparatih, ki delujejo na elektriko. Varnost mora biti vedno na prvem mestu.

Za čiščenje uporabite mehko krpo, lahko tudi blago čistilo, ki ga po vsej verjetnosti niti ne boste potrebovali. Da bodo infrardeči paneli pokazali vse kar zmorejo, sem in tja obrišite tudi reflektor. Posebnega servisiranja ne potrebujejo, pazite le da ne boste poškodovali napeljave in priključkov.

Zakaj bi torej oklevali, če lahko izberete zdravo in enostavno ogrevanje, ki ga nudijo infrardeči paneli. Cena zanje je ugodna, dolgoročno pa prinašajo velik prihranek. Oglejte si ponudbo podjetja EVJ Elektroprom d. o. o. in izberite primerne infrardeče panele po ugodni ceni.

Infra paneli nudijo udobno ogrevanje