Pošlji povpraševanje

Kurjava na pelete prinaša številne prednosti

Udobje, prilagodljivost in nizki stroški so največje prednosti, ki jih prinaša kurjava na pelete. Zato niti ni presenetljivo, da je kurjava na pelete postala eno najprijaznejših alternativ za družinski proračun in okolje. Lesni peleti so surov, nepredelan les, ki je pod visokim pritiskom stisnjen v lesene palčke. Njihova kurilna vrednost je visoka, emisije pri izgorevanju pa nizke. Ker gre za odpadni produkt v lesni industriji, je cena lesnih peletov zelo ugodna. Kurjava na pelete ima zato tudi za polovico nižje stroške ogrevanja v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje.

OBIŠČITE TUDI NAŠO ELEKTRO TRGOVINO

Kurjava na pelete je za marsikoga popoln ogrevalni sistem, saj je avtomatiziran in predvidljiv. Samodejno delovanje zagotavlja varčnost in visoko stopnjo udobja. Edina naloga uporabnika je, da s peleti (smrekovi ali bukovi peleti), napolni zalogovnik in pritisne gumb za vklop oz. izklop na termostatu.

Smrekovi peleti med najboljšimi

Danes je na trgu na voljo več vrst peletov, zato je pri izbiri pravih biti pozoren na njihovo kakovost in sestavo. Nekateri peleti imajo namreč višjo vsebnost vlage in so sestavljeni iz različnega lesa. Priporočljivo je, da so peleti narejeni izključno iz lesa, brez primesi lubja. Najboljši peleti so sestavljeni iz iglavcev, še posebej primeren je les smreke.

Ali se tudi vi sprašujete, smrekovi ali bukovi peleti? Po mnenju večine so najboljši smrekovi peleti, ker od sebe dajo največ toplote. Dva kilograma kakovostnih smrekovih peletov ima namreč enako kurilno vrednost kot liter kurilnega olja.

Kurjava na lesne pelete Smrekovi peleti za ogrevanje

Kurjava na pelete - vrhunski smrekovi peleti za topel dom

Vas zanimajo vrhunski lesni peleti najceneje? Najceneje jih boste dobili v EVJ centru. Našo ponudbo lesnih peletov dopolnjujejo vrhunski smrekovi peleti iz čiste smreke brez lubja - kakovostni razred 1. Lesni peleti smreka imajo izjemno nizko vsebnost pepela in vlage, brez dodatnih primesi in so primerni za vse vrste peči na pelete. Smrekovi peletiso na voljo v 15 kg vrečah. Na paleti je 1050 kg peletov, kar pomeni 70 vreč. Ponujamo vam tudi dostavo izbranih peletovna dom.

Obiščite nas.