Ogrevanje na plin je ekološko, poceni in enostavno

Kurilna sezona že trka na vrata, mrzla jutra so že del našega vsakdana in če še niste, boste prav kmalu morali poskrbeti za ogrevanje vašega doma. A o načinu ogrevanja je treba razmišljati že bistveno prej. Veste, v čem se razlikujejo med seboj in kakšne so prednosti oziroma pomanjkljivosti, če primerjate ogrevanje na plin, elektriko, ogrevanje na kurilno olje ali les? Pravzaprav so razlike zelo velike. In to je tudi razlog, da je plinsko ogrevanje na zemeljski plin vedno bolj priljubljeno. Prednosti plinskega ogrevanja niso zanemarljive, saj plin ped drugimi energenti prednjači tako na področju cene kot tudi pri vplivu na okolje in praktičnosti uporabe.

Ogrevanje na plinPlinsko ogrevanje oziroma ogrevanje na plin

Za ogrevanje uporabljamo tako imenovan zemeljski plin, ki je plinasto fosilno gorivo, ki nastaja pod zemljo, navadno ob nahajališčih nafte. Glavna sestavina plina je metan, sicer pa je sestavljen iz plinastih ogljikovodikov - natančna sestava je odvisna od nahajališča. Za ogrevanje na plin je zelo primeren, saj je fosilno gorivo, ki pri izgorevanju izloča najmanj ogljikovega dioksida. Je nestrupen, brezbarven in brez vonja, je pa tudi izjemno gorljiv. Da njegovo prisotnost ali uhajanje lažje zaznamo, mu umetno dodajajo vonjave. Že vrsto let se jasno kaže, da je zemeljski plin eden najboljših energentov.

Prednosti plinskega ogrevanja

Ogrevanje na plin ima številne prednosti pred uporabo drugih energentov. Naj vam jih naštejemo le nekaj:

  • Cena plina je občutno nižja kot cene drugih energentov, hkrati pa po mnenju strokovnjakov za razliko od olja ali elektrike cena plina ne bo bistveno narasla.
  • Strokovjaki ne napovedujejo pomanjkanja plina, saj ga je v naravi več kot dovolj.
  • Plinsko ogrevanje je izjemno enostavno - ne potrebujete cisterne, peči ali podobnih sestavnih delov, ki zavzamejo veliko prostora.
  • Uporaba plina je ekološka, saj se tvorita predvsem para in ogljikov dioksid, pa še tega je izjemno malo, predvsem pa bistveno manj kot pri uporabi drugih energentov.
  • Celoten sistem je izjemno prilagodljiv, varen in ekonomičen.

Za še podrobnejše podatke in primerjave se oglasite v podjetju Elektroprom.

EVJ Elektroprom d.o.o. | Ogrevanje na plin, plinsko ogrevanje, prednosti plinskega ogrevanja - povezave do naše spletne strani: