Elektrostikala: podrobnosti o lastnostih in uporabi križnega stikala

Elektrostikala uporabljamo vsakodnevno, ne da bi jim posvečali pretirano pozornost. Pogosto niti ne opazimo razlik med različnimi tipi elektrostikal, vendar so prav te razlike tiste, ki omogočajo, da elektrostikala opravljajo različne funkcije in nam s tem močno olajšajo razna opravila. Tokrat vam podrobneje predstavljamo specifike t. i. križnega stikala, nekaj besed pa bomo namenili tudi predstavitvi nekaterih najbolj priznanih proizvajalcev različnih tipov kakovostnih stikal in drugega prav tako kakovostnega, obenem pa tudi ugodnega elektromateriala.


Križna in grebenasta elektrostikalaKaj je križno stikalo in za kaj se uporablja?

Menjalno stikalo je zelo uporabno v primerih, ko želimo prižigati in ugašati isto napravo z dveh različnih mest. Vendar pa včasih niti dve stikali za isto napravo nista dovolj. V takšnih situacijah pa nam bo zelo prav prišlo prav križno stikalo. Za dosego želenega cilja je namreč treba zvezati križno stikalo z menjalnimi. Tako lahko upravljamo želeno napravo s poljubnega števila mest, kar je lahko izjemno priročno. Samo opravilo sicer ni pretirano zahtevno, vendar vam v primeru, da nimate potrebnih izkušenj, vseeno priporočamo, da se ga ne lotevate sami, ampak raje najamete izkušenega mojstra. Tako boste imeli zagotovilo, da je uporaba povsem varna, česar pa ni mogoče trditi za razna dela, izvedena v lastni režiji, še posebej, ko je v igri elektrika.


Stikala Končar in elektrostikala drugih priznanih proizvajalcev

Za enega najbolj priznanih proizvajalcev elektrostikal velja podjetje Končar. Stikala, ki jih izdelujejo, ustrezajo najvišjim varnostnim standardom na področju elektromateriala. Različni tipi, velikosti in funkcije stikal Končar so zagotovilo za to, da bodo tudi najzahtevnejši kupci našli natanko tisto, kar potrebujejo. Stikala Končar so izdelana iz najkakovostnejših materialov, zato se izjemno redko kvarijo in vam bodo služila še dolga leta. Torej nič več zatikanja ob najbolj neprimernih trenutkih. Poleg stikal Končar lahko kot izjemno kakovostna izpostavimo tudi elektrostikala Vimar. Gre za zelo uveljavljeno italijansko podjetje, katerega začetki segajo v daljne leto 1945. Elektrostikala Vimar so znana po vsem svetu, za enega glavnih distributerjev njihovih izdelkov na slovenskem tržišču pa velja prav naše podjetje EVJ Elektroprom.

Bogata ponudba raznovrstnega elektromateriala

Poleg različnih elektrostikal vam v trgovini EVJ ponujamo tudi pestro izbiro drugega elektromateriala. Ugodno in kakovostno - to je naše glavno vodilo pri sestavljanju ponudbe, ki si jo lahko ogledate tudi v naši spletni trgovini, v kateri lahko seveda na zelo enostaven način opravite tudi nakup kar iz udobnega naslonjača in tako prihranite čas. Ta je v današnjih časih verjetno ena najpomembnejših dobrin, ki jih posedujete, zato ga nikakor ni smiselno zapravljati po nepotrebnem.

EVJ Elektroprom d.o.o.| Elektrostikala - izbira ustreznega tipa bo olajšala vaša vsakodnevna opravila