Pestra ponudba knjig v knjigarni Uradnega lista

Knjige predstavljajo pravo zakladnico znanja, ki nam lahko zelo pomaga tako pri razvoju naše karierne poti, saj si z njihovo vsebino širimo in poglabljamo znanje, ki ga na naši poslovni poti nujno potrebujemo. Seveda pa lahko v knjigah najdemo tudi obilico informacij splošnega značaja, ki nam bodo koristile v našem vsakdanu. V času pandemije, ko je dostop do knjigarn zaradi njihovega zaprtja onemogočen, se lahko v Uradnem listu Republike Slovenije d.o.o. pohvalimo s spletno knjigarno, ki našim strankam že vrsto let ponuja številne zanimive (pravne) knjige, ki so na voljo že samo z nekaj kliki, mi pa bomo poskrbeli, da bodo skrbno dostavljene na vaš naslov.

Odpoved pogodbe o zaposlitvi in Zakon o delovnih razmerjih sta v the časih zelo iskana

knjiga Odpoved pogodbe o zaposlitvi

Dan danes je prav tako zaradi pandemije, ki je zajela svet, ena izmed zelo prodajanjih knjig, knjiga z naslovom Odpoved pogodbe o zaposlitvi, ki podaja odgovore na številna vprašanja, ki se posameznikom, ko odpoved pogodbe o zaposlitvi prejmejo, pričnejo zastavljati. Knjiga daje velik poudarek na zaščito pravic delavca in opozarja na vse, na kar moramo biti pozorni, da lahko tudi v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi uveljavljamo svoje pravice in da se v situcaiji, v katero smo bili potisnjeni, vsaj delno znajdemo.

S knjigo Odpoved pogodbe o zaposlitvi se odlično dopolnjuje tudi Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1), ki opisuje vse elemente delovnega razmerja ter natančno opredeljuje tako dolžnosti kot tudi pravice delavca in delodajalca. V založbi Uradnega lista Republike Slovenije d.o.o. pa smo poskrbeli tudi za pojasnila k Zakonu o delovnih razmerjih (ZDR-1), ki jih je pripravila mag. Nina Scortegagna Kavčnik. Avtorica je v uvodnih pojasnilih izpostavila dileme, ki so se pojavile v zadnjih sedmih letih veljavnosti in uporabe novega ZDR-1. Avtorica poudarja predvsem praktična vprašanja, novejšo sodno prakso, stališča oziroma mnenja Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Inšpektorata Republike Slovenije za delo. V ta namen v uvodnih pojasnilih niso obravnavani vsi členi zakona, pač pa avtorica izpostavi tiste, ki povzročajo težave v praksi, in tiste, okrog katerih se je oblikovala pomembna sodna praksa.

Knjiga Upravno pravo, ranljive skupine in človekove pravice ponazarja težave v upravnem postopku

knjiga Upravno pravoKljub neprijetnim okoliščinam, ki nam jih povzroča pandemija COVID-19 pa nikakor ne smemo spregledati knjige z naslovom Upravno pravo, ranljive skupine in človekove pravice avtorice dr. Neže Kogovšek Šalamon. V knjigi izpostavlja predvsem težave, s katerimi se spopadajo posamezniki v upravnem postopku, posebej pa se opredeli tudi do problematike ranljivih skupin v upravnem postopku. Ker je upravni postopek izjemno pogost – z njim se srečamo že, ko želimo podaljšati svoje vozniško dovoljenje ali pa ko si želimo priskrbeti gradbeno dovoljenje – je opozarjanje na to perečo tematiko še toliko pomembnejše.