Osnovni elektromaterial: doze

Delate zalogo elektromateriala? Doze v tem primeru nikakor ne smejo manjkati na vašem »nakupovalnem seznamu«. Čeprav bi jih lahko umestili med drobni elektromaterial, doze opravljajo vse prej kot »drobno« nalogo pri zagotavljanju nemotene oskrbe z električno energijo ...

PREVERITE PONUDBO ELEKTRO DOZ V NAŠI SPLETNI TRGOVINI

Kakšne doze poznamo?

Podobno kot druge vrste elektromateriala se doze razlikujejo predvsem po velikosti in po (ne)kompatibilnosti z drugimi materiali. Tako lahko v osnovi govorimo o treh vrstah doz, in sicer o takšnih za beton, zidake in za mavčne plošče. Priporočljivo pa je tudi, da doze kombinirate s primernim pokrovom.

Elektro dozeIzbira ustreznih dimenzij

Zaradi dejstva, da spadajo doze med najmanjši elektromaterial, je še posebej pomembno, da so izbrane dimenzije ustrezne, zato morate biti previdni tako pri samem nakupu kot pri montaži, če želite, da bo vse delovalo tako, kot mora. Pri takšnih dimenzijah je namreč pomemben vsak milimeter, zato se prepričajte, da ne bo nobenih odstopanj. Ker je mogoče v doze vgrajevati različne elemente, morate tudi paziti, da boste uporabili dovolj veliko dozo za želeno kombinacijo.

Naredite si zalogo!

Omenili smo, da uvršamo doze med drobni elektromaterial. Poleg tega, da sodijo doze med elektromaterial najmanjših velikosti, so doze tudi poceni elektromaterial. Doze je tako vsekakor smiselno imeti vedno na zalogi, saj nikoli ne veste, kdaj vam lahko pridejo prav, tudi če sami niste preveč spretni pri tovrstnih delih. Poskrbite le, da boste izbrali kakovostne in povsem varne doze. Elektromaterial je prav zato smiselno kupovati v specializiranih trgovinah, kjer je razmerje med ceno in kakovostjo vsekakor najbolj ugodno.