Zastirke na vrtu iz lubja in zastirke iz sekancev učinkujejo tudi proti polžem

Zastirke na vrtu niso le okrasni element, saj nam zastirke na vrtu omogočajo odlično zaščito in ohranjanje kakovosti tal v vseh letnih časih, še posebno pa pozimi. Zastirke na vrtu so lahko narejene iz različnih materialov, prav vse pa izvirajo iz naravnega okolja. V naši ponudbi lahko najdete različne zastirke, med drugim tudi zastirko iz lubja in zastirko iz sekancev. Če potrebujete kakovostno zastirko za vaš vrt, potem vas vabimo, da nas obiščete v našem centru. Z veseljem vam bomo pomagali izbrati najboljšo zastirko proti polžem za vaš vrt.

Zastirke na vrtu proti polžem


Zakaj so zastirke na vrtu tako priljubljene?

Poleg estetske funkcije imajo zastirke na vrtu predvsem praktično vlogo, saj preprečujejo zbitost tal, preprečujejo rast plevela, preprečujejo razmnoževanje polžev, ustvarjajo odlične pogoje za življenje koristnih drobnoživk v tleh, prav tako pa zastirke na vrtu ohranjajo dobro strukturo tal. Zastirke na vrtu imajo tako številne prednosti. Ne le, da bodo zastirke učinkovale proti polžem, v vašem vrtu bodo pripomogle k zmanjšanju izhlapevanja vode iz tal, prav tako zastirke iz lubja ali sekancev zmanjšujejo zbitost tal, zastirajo rast plevela in zmanjšujejo nihanje temperature v tleh. Zastirke na vrtu ustvarjajo optimalne pogoje za rast rastlin in življenja koristnih organizmov v zemlji. Ponudba zastirk je pestra, različne zastirke pa imajo različne lastnosti, ki na vrtu ustvarjajo določene razmere za rast in razvoj rastlin. Izdelane so lahko iz različnih materialov, tako poznamo zastirke iz lubja, zastirke iz sekancev, zastirke iz slame itd. Zastirke na vrtu so zares izredno koristne za zadrževanje talne vlage, prav tako pa za senčenje vrtnin in vnos organske mase. In zato so tako priljubljene na vrtu!


Ugodna cena zastirke iz sekancev

Zastirke, ki jih lahko po ugodni ceni kupite v našem centru, so kakovostne. Omogočajo boljše pogoje za rast rastlin in mikroorganizmov v tleh. Prav tako pa so naše zastirke iz sekancev izjemno učinkovite proti polžem in proti nadležnemu plevelu. Zastirka iz smrekovih sekancev se uporablja za posipanje po vrtovih in travnikih okrog okrasnih grmovnic za zastiranje plevela, z njimi pa lahko posujemo in uredimo pohodne steze in poti ter označimo gredice. Les je ekološki naravni material, ki deluje dekorativno in je okolju prijazen, zato je odločitev za naše zastirke iz sekancev najboljša odločitev. Oglejte si našo ponudbo na naši spletni strani, kjer lahko svoj nakup hitro in enostavno opravite tudi v naši spletni trgovini.

zastirka iz lubja ali sekancev


Zastirka iz lubja - kakšne prednosti prinaša?

Zastirke na vrtu so lahko tudi odličen estetski element, najpogostejša zastirka na vrtovih in okrasnih gredicah pa je prav iz lubja. Veliko je prednosti zastirk iz lubja, med drugim zastirka iz lubja onemogoča rast plevela, zato vam rastlin ni potrebno pleti. Zastirka iz lubja zmanjšuje izgubo vode, zato je potrebno veliko manj zalivanja. Lubje je naravno in ekološko in izredno dekorativno. Omeniti je potrebno tudi, da ima zastirka iz lubja tudi slabo lastnost, in sicer zastirka iz lubja pri razgradnji uporablja dušik iz tal, zato se sčasoma lahko na rastlinah kaže pomanjkanje dušika v obliki slabše rasti in rumenenja listov. Pri uporabi zastirke iz lubja moramo biti previdni. Tla, ki so močno zbita, raje ne zastiramo, ker zastirka iz lubja na vrtu še dodatno preprečuje sušenje in odtekanje vode.

ELEKTROPORM PONUJA TUDI ŠIROK IZBOR BIOMASE ZA OGREVANJE


Kaj narediti s polži?

Polži predstavljajo nočno moro na marsikaterem vrtu, saj lahko uničijo rastlinje. Načeloma velja, da zastirke na vrtu, kjer se pojavljajo polži, niso priporočljive, vendar pa lahko z vključevanjem določenih rastlin, ki polže odganjajo, poskrbimo, da bodo tla na vrtu kljub temu uživala vse prednosti, ki jih zagotavlja zastirka. Zastirke so lahko narejene iz različnih materialov, poleg izredno priljubljenih zastirk iz slame, poznamo tudi zastirke iz bambusa, zastirko iz lubja, zastirko iz sekancev, pokošene trave, iz odpadlega listja in drugih naravnih materialov. Če potrebujete kakovostno zastirko za vrt, potem ne spreglejte naše ponudbe.