Kako deluje zastirka proti plevelu za vrt?


Zastirka je neprecenljiv element pri vrtnarjenju, saj tla z njeno pomočjo ohranjamo rahla, vlažna in rodna. Zastirka je pravzaprav vsaka snov, ki jo kot zaščito položimo na tla in je ne vkopljemo v zemljo. Kot zastirko lahko uporabimo sekance, slamo ali celo bambus.


Vrt je najbolje zastreti še pred zimo


Pred zimo je pametno ves vrt zastreti in ga tako zaščititi pred mrazom in drugimi zimskimi razmerami, zemlja pa bo po uporabi zastirke spomladi spočita rahla in pravilno vlažn, grede pa so tako hitreje na voljo za setev in sejanje.


Zastirka proti pleveluZastirka iz slame - kdaj jo uporabiti?


Po mnenju mnogih vrtičkarjev je najboljša zastirka slama - npr. slama pšenice, kamuta ali ovsa. Vendar je pri uporabi slame za zastirko potrebno biti pozoren. V kolikor jo kot zastirko uporabljamo na okrasnem vrtu, lahko uporabimo slamo kateregakoli žita, če pa jo kot zastirko uporabljamo na zelenjavnem vrtu, kjer želimo pridelati domačo in organsko zelenjavo, se je potrebno izogibati slami iz večjih polj, kjer je žito obdelano s pesticidi.


Zastirka iz sekancev bo zemljo ohranila vlažno


Odlična je tudi zastirka iz sekancev. Je naravna, v zemlji zadržuje zadostno količino vlage ter skrbi, da je zemlja rahla in tako pripravljena na setev ali sejanje.


Lesena zastirka iz bambusa odlično deluje proti polžem


Veliko ljudi uporablja zastirko iz bambusa. Zastirka iz bambusa je priljubljena predvsem zato, ker tla ščiti pred širjenjem polžev, ki nemalokrat uničujejo rastline, ki jih gojimo.

V NAŠI PONUDBI TUDI PELETI


Oglejte si široko ponudbo zastirk za vrt na naši spletni strani


Oglejte si našo ponudbo zastirke v spletni trgovini. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo po telefonu ali po e-pošti, kjer nam lahko zastavite vprašanja, ki se vam pred nakupom zastirke še zastavljajo.

Zastirka iz slame za vrt


Veseli pa bomo tudi obiska v naši poslovalnici, kjer so o primerni zastirki za vaš vrt lahko pogovorite s prijaznimi prodajalci. Preberite več tukaj: https://si.vsisi.rs/elektroprom/zastirka