Toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo, ki ji ne boste rekli ne

Toplotna črpalka za ogrevanje hiše je ekološko najprijaznejša in energetsko najbolj gospodaren način ogrevanja prostorov ali sanitarne vode. Tako toplotna črpalka za ogrevanje prostorov kot toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode namreč pridobivata toploto iz zraka, vode ali zemlje ter jo nato preneseta v objekt, kjer jo pretvorita v energijo. Za svoje delovanje porabijo toplotne črpalke za ogrevanje in sanitarno vodo kar do trikrat manj primarne energije kot npr. plinski ali oljni kotli. Toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodoje naložba v prihodnost, saj se vam kljub nekoliko višjim začetnim stroškom investicija po zaslugi nižjih stroškov ogrevanja povrne že v nekaj letih.

Toplotna črpalkaToplotna črpalka zrak voda

Toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo odvisna od izolacije objekta

Toplotne črpalke za ogrevanje in sanitarno vodo zagotavljajo vnos energije, ki je objekt ni sposoben zadržati. To pomeni, da toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo dejansko nadomešča izgubljeno toplotno energijo objekta. Za čim bolj optimalno delovanje toplotne črpalke naj bo torej objekt izoliran, okna pa naj bodo čim bolj kakovostna. Toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo je idealna rešitev za ogrevanje in hlajenje pri novogradnjah, sanacijah ali ob menjavi ogrevalnega sistema. Ker deluje na principu nizkotemperaturnega ogrevanja, je primerna tako za stensko kot tudi za talno ogrevanje ali pa za kombinacijo obojega. Toplotne črpalke so poleg tega primerne za sanirane objekte z radiatorskim ogrevanjem; v takšnih primerih govorimo o toplotni črpalki zrak voda za radiatorsko ogrevanje. Nad toplotno črpalko zrak voda za radioatorsko ogrevanje se je doslej navdušilo že veliko kupcev, zato se vam splača pokukati v našo ponudbo in v njej izbrati svojo najljubšo toplotno črpalko zrak voda za radiatorsko ogrevanje.

VEČ O OGREVANJU S TOPLOTNO ČRPALKO

Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje je odlična izbira

Zaradi izjemnih termodinamičnih lastnosti in zmožnosti prenosa maksimalne količine toplotne energije iz okolice pa lahko s pomočjo toplotne črpalke poleg varčnega ogrevanja prostorov skozi vse leto ogrevamo tudi sanitarno vodo. Ko gre za ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko, je to odlična izbira. Toplotna črpalka za sanitarno vodo namreč ogreva vodo skozi ves dan, toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje pa jo največkrat dopolnjuje.