Toplotna črpalka za sanitarno vodo - cena priprave tople vode

Toplotne črpalke za sanitarno vodo pri ogrevanju počasi, a vztrajno nadomeščajo električne bojlerje, s prednostmi toplotnih črpalk za sanitarno vodo pa je danes seznanjenih vse več zadovoljnih uporabnikov. Vemo, da so cene toplotnih črpalk za sanitarno vodo malce višje - kaj je torej tisti razlog, zaradi katerega v sodobnem času električne bojlerje za ogrevanje nadomeščajo toplotne črpalke za sanitarno vodo? Prednosti je ogromno, med drugimi moramo omeniti tudi dejstvo, da je cena za ogrevanje sanitarne vode nižja v primeru uporabe toplotne črpalke za sanitarno vodo - varčne naprave, ki pravzaprav predstavlja zelo učinkovito, cenovno ugodno rešitev in odlično alternativo električnemu bojlerju. V ta namen običajno uporabimo kar toplotno črpalko zrak voda, ki je v bistvu videti kot klasični električni bojler, na vrhu pa ima vgrajen kompresor in elektroniko za upravljanje naprave. Poleg ugodne cene ogrevanja naj omenimo še dolgo življenjsko dobo toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki nam omogoča dostop do tople vode skozi ves dan.

cena toplotne črpalke za sanitarno vodo


Cena toplotne črpalke je pogost razlog, da se uporabniki ne odločijo za njen nakup

Kadar govorimo o ceni toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode z dolgo življenjsko dobo, ne moremo trditi, da je cena ugodna, saj je prav cena tista, zaradi katere ogromno posameznikov vztraja kar pri uporabi električnega bojlerja. Pri nakupu toplotne črpalke za sanitarno vodo imamo precejšnjo izbiro (vrsta toplotne črpalke za sanitarno vodo, prostornina - 500l, manj ali več), nimamo pa prav velike izbire pri njeni ceni. Razlog, da je pomen tako enkratne naprave, kot je toplotna črpalka za sanitarno vodo, danes še vedno podcenjen, je dokaj visoka investicija v nakup, ki pa se kmalu po nakupu tudi povrne. Kljub višji ceni toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode z dolgo življenjsko dobo je cena ogrevanja v primerjavi z drugimi načini zelo ugodna.

NASVETI ZA DOLGO ŽIVLJENJSKO DOBO TOPLOTNE ČRPALKE


Kaj moram vedeti o toplotni črpalki za sanitarno vodo 500l?

Toplotna črpalka za sanitarno vodo s 500l ali večjim bojlerjem je nameščena na sam grelnik vode, ogreje pa lahko tudi do 1400l vode dnevno. Če si ta podatek natančneje ogledamo z vidika ekonomičnosti, ugotovimo, da je cena ogrevanja v primeru uporabe toplotne črpalke zelo ugodna - naprava namreč ne glede na prostornino (500l) porabi kar trikrat manj električne energije kot klasični električni grelniki - za ¾ energije je namreč odgovoren zrak. Ugotovimo torej, da je nakup toplotne črpalke za sanitarno vodo 500l kljub dokaj visoki ceni same toplotne črpalke za sanitarno vodo investicija, ki se zares splača. Dolga življenjska doba naprave je samo še dodaten razlog, zakaj se odločiti za nakup toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode.

toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode - cena


Prihranek pri ceni ogrevanja in prednosti nakupa toplotne črpalke pri nas

Prihranek pri ceni ogrevanja vam je v primeru uporabe toplotne črpalke za sanitarno vodo brez dvoma zagotovljen. V podjetju EVJ Elektroprom se strinjamo, da so toplotne črpalke za sanitarno vodo kljub višji ceni ekološko najprijaznejši in najbolj gospodaren način ogrevanja - tako prostorov, kot tudi sanitarne vode. Investicija v nakup je sicer pravi projekt, o katerem je potrebno dobro premisliti, a vam bomo v EVJ Elektroprom z veseljem postregli z vsemi informacijami o ceni in življenjski dobi toplotne črpalke za sanitarno vodo 500l. Ob nakupu ne pozabite vprašati tudi o testu izbrane naprave, na podlagi katerega si lahko pridobite podrobne informacije o učinkovitosti delovanja toplotne črpalke za sanitarno vodo, njeni hrupnosti in možnosti priprave sanitarne vode. Svetujemo vam, da med seboj primerjate tudi toplotne črpalke posameznih proizvajalcev - na naši spletni strani boste našli podatke o tem, na kaj vse se morate osredotočati. Cena toplotne črpalke za sanitarno vodo ni odločilni dejavnik pri nakupu naprave za ogrevanje, ker pa je seveda ne moremo spregledati, je bolje, da pomislimo na ceno ogrevanja in si izračunamo, kolikšnega prihranka bi bili deležni z uporabo toplotne črpalke.