Ogrevanje s toplotno črpalko je preprosto in hkrati izjemno učinkovito

Toplotna črpalka je ekološko najprijaznejši in energetsko najbolj gospodaren način ogrevanja prostorov ali sanitarnih vod. Njen tehnološko izpopolnjeni sistem namreč omogoča ogrevanje in hlajenje objekta na raznovrstne načine z uporabo obnovljivih virov v naši okolici, pa naj gre za toplotno črpalko za ogrevanje vode ali drugih prostorov. Toplotna črpalka za ogrevanje stanovanjpridobiva toploto iz zraka, vode ali zemlje ter jo nato prenese v objekt, kjer jo pretvori v energijo. Na podlagi različnih virov toplote oziroma energije pa ločimo tudi tri različne sisteme toplotnih črpalk: zemlja voda, voda voda in zrak voda.

Ogrevanje s toplotno črpalko je naložba v prihodnost

Toplotna črpalkaZa ogrevanje s toplotno črpalko boste namreč porabili kar do trikrat manj primarne energije kot npr. plinski ali oljni kotli. Približno 75 odstotkov energije za ogrevanje s toplotno črpalko namreč prihaja iz okolja - torej brezplačno, zato za zagotavljanje 100-odstotne grelne moči toplotne črpalke za ogrevanje stanovanja potrebujete le še 25 odstotkov električne energije. Ogrevanje s toplotno črpalko oziroma toplotna črpalka za ogrevanje stanovanja sta resnično naložba v prihodnost, saj se vam kljub nekoliko višjim začetnim stroškom investicija v ogrevanje s toplotno črpalko oziroma toplotno črpalko za ogrevanje stanovanja po zaslugi nižjih stroškov ogrevanja povrne že v nekaj letih.

Delovanje ogrevanja s toplotno črpalko odvisno od izolacije objekta

OgrevanjeToplotne črpalke za ogrevanje stanovanja zagotavljajo vnos energije, ki je objekt ni sposoben zadržati. To pomeni, da toplotna črpalka za ogrevanje stanovanja dejansko nadomešča izgubljeno toplotno energijo objekta. Za čim bolj optimalno delovanje toplotne črpalke naj bo torej objekt izoliran, okna pa naj bodo čim bolj kakovostna. Ogrevanje s toplotno črpalko je idealna rešitev za ogrevanje (ali hlajenje) pri novogradnjah, sanacijah ali ob menjavi ogrevalnega sistema. Ker deluje na principu nizkotemperaturnega ogrevanja, je primerna tako za stensko kot tudi za talno ogrevanje ali pa za kombinacijo obojega. Preverite torej cenik toplotnih črpalk za ogrevanje še danes, splača pa se vam preveriti tudi naš cenik za toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode iz naše ponudbe.

VEČ O OGREVANJU OBJEKTOV S TOPLOTNO ČRPALKO