Montaža toplotne črpalke, cena in izbira opremetoplotna črpalka za ogrevanje


Za storitev montaža toplotne črpalke cena ni več ovira, kakršna je bila pred leti. Oprema se je razvila in pocenila, na trgu pa je več ponudnikov, ki nudijo konkurenčne cene in celovito ponudbo. Če toplotne črpalke trgovina prodaja, jih isti prodajalec pogosto tudi montira, v kompletu pa so cene še ugodnejše. Seveda so še drugi razlogi, zakaj je smiselna izbira prav montaža toplotne črpalke - cena je le en izmed dejavnikov.


Toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo

Če nas pri montaži toplotne črpalke cena posebej zanima, je najbolje za primer vzeti toplotno črpalko zrak voda za sanitarno vodo. Prav ta izvedba namreč velja za najcenejšo in je zato tudi med najbolj priljubljenimi izbirami. Cena montaže toplotne črpalke zrak voda je dovolj ugodna, da se dolgoročni prihranek pri uporabi toplotne črpalke za ogrevanje in sanitarno vodo že takoj pokaže, sploh če številke primerjamo z alternativami. Toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo skupaj z montažo stane okoli 6.000 evrov, kar velja v primeru, da se skupaj naročita tako oprema kot montaža toplotne črpalke. Cena za oboje je nekoliko višja, če kupimo posebej črpalko in montažo.


Montaža toplotne črpalke - cena različnih izvedb

Toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo je z naskokom najcenejša izvedba toplotnih črpalk, seveda pa ni edina. Za toplotne črpalke za ogrevanje trgovine ponujajo veliko izbire, saj so na voljo različni modeli v treh glavnih kategorijah toplotnih črpalk. Praktično vsaka toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo bo dobro služila svojemu namenu, a univerzalnega recepta ni, različne pa so tudi cene. Cena montaže toplotne črpalke zrak voda je najnižja, za izvedbe voda voda ali zemlja voda pa za montažo toplotne črpalke cena hitro poskoči, tudi do 15.000 evrov in več za komplet - a dolgoročno ogrevanje s toplotno črpalko vseeno povrne celotno investicijo!

VODOVODNE NAPELJAVE

DALJINSKO OGREVANJE

montaža toplotne črpalke zrak voda cena