Pošlji povpraševanje

Varnostna razsvetljava omogoča varen in hiter izhod iz objekta

V podjetju EVJ Elektroprom d.o.o. vam tudi za področje razsvetljave nudimo kakovostne elektroinštalacije. Notranja razsvetljava ima v vsakem objektu pomembno vlogo, saj nam omogoča ustrezno vidno zaznavanje in odziv na dogodke v okolici. Pomembna pa je tudi njena učinkovitost, poraba energije in estetska dopolnitev prostora.

V vsakem javnem objektu oz. objektu, v katerem se zadržuje večje število ljudi, mora biti urejena tudi posebna varnostna oz. zasilna razsvetljava. Varnostna razsvetljava je zelo pomemben dejavnik aktivne požarne zaščite oziroma zaščite v primeru izrednih razmer, zaradi katerih je potrebna evakuacija.

Varnostna razsvetljava je namreč namenjena prav pomoči pri hitrem in varnem izhodu iz stavbe. V temi je namreč praktično nemogoče najti izhod iz stavbe, ki je ne poznamo. Rešitev nam torej ponujajo ustrezno razporejene in dovolj gosto nameščene svetilke ter osvetljeni znaki, ki nakazujejo pot do izhoda. Zasilna razsvetljava pa obenem tudi preprečuje pretirano paniko.

Zasilna razsvetljava uporablja lasten vir električnega napajanja

Zasilna razsvetljava deluje na principu zanesljivosti in varnosti. Za svoje delovanje namreč uporablja lasten vir električnega napajanja, zato varnostna razsvetljava deluje tudi takrat, ko zataji osnovna razsvetljava. Viri električnega napajanja so lahko baterija, akumulator in agregat, lahko pa gre tudi za posebno električno inštalacijo. Varnostna razsvetljava tako deluje nemoteno in v ključnem trenutku zadovolji potrebo po minimalni osvetljenosti prostora.

Varnostna razsvetljava - učinkovitost odvisna od rednega vzdrževanja

Zasilna razsvetljava na objektu mora biti redno vzdrževana, odgovorni pa morajo skrbeti tudi za redne preglede. Le tako je mogoče zagotoviti, da bo varnostna razsvetljava v nujnih primerih delovala učinkovito. Ob rednih pregledih strokovnjaki opravijo tudi več elektro meritev, med drugim časovno naraščanje svetlobnega toka svetilk, dobo obratovanja razsvetljave, osvetljenost na poteh rešitve, električno napetost virov ter temperaturo v prostoru zaradi njenega vpliva na oddani svetlobni tok virov.

Za brezhibno delovanje varnostne razsvetljave se izda posebno potrdilo, ki ga je treba obnavljati vsaki dve leti. Seveda pa bo redno vzdrževanje razsvetljave precej lažje, če boste nanjo mislili že pri samem načrtovanju elektroinštalacij. Nudimo vam celostno in kakovostno storitev, zato vas vabimo, da nas obiščete. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

EVJ Elektroprom d.o.o. | Varnostna razsvetljava, zasilna razsvetljava - povezave do naše spletne strani: