Prezračevalni sistemi dosežejo ugodno bivanjsko klimo v prostorih

Prezračevalni sistemi so odlična rešitev za ugodno in prijetno bivanje v stanovanju ali hiši, obenem pa so se uveljavili tako pri sanaciji starih objektov kot tudi novogradnjah, saj z njimi privarčujemo pri porabi energije, obenem pa imamo ugodno ogrete prostore pozimi, poleti pa so dovolj hladni da lahko uživamo ob delu ali počitku. Živimo v času, ko se vse bolj uveljavljajo sodobni objekti, ki imajo odlično toplotno zaščito in dosegajo izjemno nizko potrebo po energiji za ogrevanje in hlajenje zraka, a po navadi polovico ogrevalne energije izgubimo, ko želimo z ventilacijsko napravo izmenjati zrak. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo so narejeni tako, da dovajajo svež zrak v čiste prostore, obenem pa sočasno odvajajo obremenjen zrak iz tistih prostorov, v katerih je odvečna vlaga ali pa neprijetne vonjave. Prepričani smo, da boste s kakovostnim prezračevalnim sistemom dejansko zadihali v svežih, prijetnih in čistih prostorih.

Delovanje prezračevalnega sistema

Prezračevalni sistem je odlična reštev za hladne in tople dni

Naloga prezračevalnih sistemov v bivanjskih in poslovnih objektih je, da zmanjšajo energijske prezračevalne izgube na minimum, s tem pa privarčujemo pri stroških ter si zagotovimo kakovosten in zvež zrak za kvalitetno bivanje. Veliko ljudi še danes prezračuje prostore z odpiranjem oken, a s tem izpustimo v prostor večje količine hladnega zraka, ki porabi ogromno energije, saj potrebuje energijo za segrevanje zraka, zato se prostori ohladijo. S pomočjo prezračevalnih sistemov z rekuperacijo pa dosežemo minimalne izgube pri menjavi zraka, saj se izrabljen  zrak uporabi za segrevanje zunanjega hladnega prostora, kar nam zagotovi tople in prijetne prostore v dolgih zimskih dnevi, poleti pa seveda prezračevalni sistem deluje ravno obratno. Tako lahko brezskrbno uživamo v počitku brez nepotrebnega stresa z odpiranjem in zapiranjem oken. Kakovosten zrak dobimo iz okolja s pomočjo cevi za prezračevanje ter zračnika z regulacijo, ki poskrbi za zamenjavo slabega zraka z dobrim.

Toplotni izmerjevalec je izjemno učinkovit

Živimo v času, ko je doma in v službi prisotno veliko stresa, zato je ključno, da se znamo umiriti, sprostiti in preživeti kakovosten čas, tako zunaj, kot tudi doma. Za ugodno bivanje v vašem domu so ključnega pomena čisti prostori, napolnjeni s svežim zrakom, brez odvečne vlage, saj le tako lahko popolnoma zadihamo in se posvetimo stvarem, ki jih želimo delati. V našem podjetju nudimo kakovostne prezračevalne sisteme z rekuperacijo, ki s pomočjo toplotnega izmerjevalca zamenjajo slab zrak z dobrim, polnim kisika, obenem pa izrabljen zrak porabijo za segrevanje zunanjega zraka. Tako na enostaven in učinkovit način s pomočjo toplotnega izmerjevalca zagotovimo prostorom svež zrak za udobno bivanje in verjamemo, da se boste počutili veliko boljše ter boste bolj zadovoljni in nasmejani. Prisilni prezračevalni sistemi s toplotnim izmerjevalcem zagotavljajo kakovostno in enostavno prezračevanje.

Kakovostem toplotni izmerjevalec

Več o toplotnem izmerjevalcu

Prezračevalni sistemi po ugodni ceni

Prezračevanje je ključnega pomena za dobre bivanjske pogoje in če je v preteklosti veljalo, da se večinoma prezračuje z odpiranje oken, je sedaj ob večjem razvoju in vse večjem pojavu energetsko varčnih hiš prisilno prezračevanje boljša izbira, saj zagotavlja manjše izgube. Prezračevalni sistemi z rekuperacijo zagotavljajo kakovosten zrak, obenem pa, kot že ime pove, slab zrak iz prostora odvajajo in ga porabijo za segrevanje zunanjega zraka. V našem podjetju nudimo lokalne rekuperatorje po ugodni ceni, ki so izredno kompaktni, učinkoviti, obenem pa imajo sposobnost odvajanja vlage in ostalih onesnaževalcev iz prostorov. Nudimo vam različne vrste lokalnih rekuperatorjev od serije ECO ali Vento s keramičnim izmenjevalcem do serije Freshbox, ki ima protitočni izmenjevalec. Ne glede na izbiro smo prepričani, da bo prezračevalni sistem z rekuperacijo poskrbel za kakovostne in čiste prostore, ki vas bodo navdušili. Za več informacij nas kontaktirajte.