Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje z nizko porabo energije

Toplotna črpalka zrak voda sodi med najbolj priljubljene toplotne črpalke, saj je izredno varčna in enostavna za montažo. Toplotne črpalke predstavljajo ekološko zelo prijazen in energetsko varčen način ogrevanja bivalnih prostorov v objektih in tudi sanitarne vode. Sodobne toplotne črpalke za radiatorsko ogrevanje so tehnološko izpopolnjeni in uporabniku prijazni sistemi, ki so zelo učinkoviti in okolju prijazni. Delovanje toplotne črpalke je enostavno, in sicer tako, da na raznovrstne načine izkorišča obnovljive vire v naši okolici. Glede na vaše želje in potrebe lahko izbirate med različnimi sistemi, kot so zemlja voda, zrak voda in voda voda. Za ogrevanje prostorov črpalka pridobiva toploto iz zemlje, zraka ali vode in jo nato prenese v objekt, kjer jo pretvori v energijo.

toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje ali sanitarno vodo


Poraba električne energije za ogrevanje s toplotno črpalko je nizka

Med najbolj ugodne in priljubljene sisteme sodi toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje. Vas zanima, zakaj je ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda varčno? Zato, ker kar 75 % ogrevalne energije prihaja iz okolja oziroma zraka (ki je, mimogrede, popolnoma brezplačen), preostanek, torej 25 %, pa prispeva električna energija. Poraba električne energije za delovanje toplotne črpalke zrak voda je zato izredno majhna. Toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo in ogrevanje je zato pametna investicija v bolj čisto in varčno prihodnost, saj se vam kljub nekoliko višjim stroškom naložba povrne v nekaj letih. Ne veste, katero toplotno črpalko zrak voda izbrati? Pri tem vam lahko pomagamo mi.

POZANIMAJTE SE O PORABI TOPLOTNIH ČRPALK ZRAK VODA


Najbolj ugoden sistem za ogrevanje prostorov in pripravo sanitarne vode

Med najbolj ugodne načine ogrevanja zagotovo sodi toplotna črpalka sistem zrak voda, saj ja postavitev oziroma montažo ni potrebno vrtanje vrtin ali polaganje zemeljskih kolektorjev, bolj enostavno pa je tudi njeno vzdrževanje. Sodobna toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje za svoje delovanje uporablja zrak, ki je neizčrpen vir toplote, ki je vedno in povsod na voljo. Naše sodobne in tehnološke toplotne črpalke zrak voda pa omogočajo tudi primerno ogrevanje objekta tudi pri nizki zunanji temperaturi. Zato so kljub nizkim temperaturam lahko stroški ogrevanja tudi do 50 % nižji, če jih primerjamo s stroški ostalih ogrevalnih sistemov. Toplotna črpalka zrak voda za ogrevanje pa ni samo to, je tudi toplotna črpalka za sanitarno vodo, kar pomeni, da boste v gospodinjstvu ves dan imeli tudi toplo vodo. Če tudi vi razmišljate, da bi izbrali bolj varčen sistem ogrevanja, ki je tudi okolju prijazen, vas vabimo, da nas obiščete v našem centru, kjer vam bomo z veseljem svetovali, katero toplotno črpalko zrak voda izbrati.

poraba toplotne črpalke zrak voda


Toplotna črpalka zrak voda za ogrevanje prostorov in sanitarno vodo

Kot smo že omenili, toplotna črpalka ni namenjena samo ogrevanju bivalnih prostorov v objektu, ampak tudi pripravi sanitarne vode, saj je nameščena na grelnik vode. Vsi vemo, da so klasični električni bojlerji veliki porabniki električne energije. Če pa se odločite za postavitev toplotne črpalke zrak voda, vam zagotavljamo, da se bo poraba elektrike za ogrevanje sanitarne vode močno znižala. Največja prednost toplotne črpalke zrak voda s stališča ekonomičnosti je v tem, da je poraba električne energije trikrat manjša kot pri klasičnih električnih grelcih, saj kar tri četrtine potrebne energije prispeva zrak. Odlična novica za vas je tudi, da lahko toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo ogreje tudi do 1400 litrov vode na dan.


Ne veste, katero toplotno črpalko izbrati?

Na trgu je veliko ponudnikov varčnih in učinkovitih ogrevalnih sistemov in včasih je težko presoditi, katere toplotne črpalke zrak voda so kakovostne in učinkovite. Prav zato je izredno pomembno, da izberete zanesljivega ponudnika, kot smo mi. Dolgoletne izkušnje in pridobljena znanja, ki jih vsakodnevno nadgrajujemo, konkurenčne cene in celovita storitev so dovolj veliko zagotovilo, da boste pri nas deležni popolne usluge. Oglejte si našo ponudbo na spletni strani ali pa nas obiščite v našem centru, kjer bomo našli rešitev za vas.