IR paneli za ogrevanje priznanega avstrijskega proizvajalca

IR paneli na prvi pogled spominjajo na klasične konvekcijske naprave, vendar pa IR gretje temelji na bistveno drugačnem, mnogo bolj inovativnem principu, ki je zaslužen za precejšnje prihranke. Obenem je ogrevanje z IR paneli mnogo bolj zdravo in prijetno, še posebej za ljudi, ki se spopadajo z različnimi alergijami ali boleznimi dihal. Ni namreč nevarnosti za čezmerno izsuševanje zraka in dviganje prahu, za povrh pa gre za naprave, ki vam pomagajo pri tem, da bodo morebitne težave z vlago oziroma plesnijo po zidovih kmalu le še neprijeten spomin.

Ogrevanje z IR paneli zmanjša stroške in poveča udobje

Kaj natančno je razlog, zaradi katerega je IR gretje ena najugodnejših možnosti? Pri omenjenem principu delovanja gre za odstranitev »vmesnega člena«. Medtem ko mnoge naprave delujejo tako, da segrevajo zrak v prostoru, IR paneli za ogrevanje za prenos toplote ne potrebujejo nikakršnega medija, ampak poskrbijo za neposredno segrevanje teles. Ta princip je mnogo bolj ekonomičen, hkrati pa je občutek prijetnejši, saj nas toplota dosega konstantno in enakomerno z vseh strani. Tako je ogrevanje z IR paneli rešitev, ki združuje vrhunsko udobje bivanja in nizke stroške, zato ni presenetljivo, da gre za vse bolj razširjeno izbiro v številnih domovih – pa tudi v poslovnih prostorih, industrijskih halah in podobnih večjih objektih.

ogrevanje z ir paneli

IR ogrevanje bo s pravimi paneli še učinkovitejše

Čeprav je IR ogrevanje v povprečju ena najcenejših rešitev, pa je to, kolikšne prihranke si lahko obetate, v veliki meri odvisno od kakovosti izbranih naprav. Določeni IR paneli so namreč še posebej učinkoviti pri pretvarjanju električne energije v toplotno. Med nadpovprečno kakovostne zagotovo sodijo paneli avstrijskega proizvajalca Vitalheizung. ki so na tržišču prisotni že vse od leta 1990 in ki se danes uporabljajo že v kar 56 državah po svetu. Pohvalijo se lahko s številnimi uveljavljenimi evropskimi certifikati, ki pričajo o njihovi zmogljivosti in protipožarni varnosti. Odlično so se odrezali celo pri testiranju pri napetosti 1500 voltov – kot edini tovrstni proizvod na področju Evropske unije. To so IR paneli, za katere je značilno, da pri delovanju oz. pri pretvorbi praktično ne prihaja do energetskih izgub. Med drugim jih odlikuje edinstvena zrnata struktura sprednje strani, ki je dosežena z uporabo posebnih kamnov. S tem se poveča sevalna moč, saj je površina za prenos infrardečih žarkov občutno večja kot pri navidezno podobnih izdelkih. Proizvodi znamke Vitalheizung, za katere vam v podjetju Nuvision nudimo kar 7-letno garancijo, njihova življenjska doba pa je lahko celo 40 let in več, torej poskrbijo za še posebej varčno IR ogrevanje. V praksi to pomeni, da je možno trenutne stroške znižati celo do 70 odstotkov. Stroški pa bodo seveda še nižji, če se obenem odločite za lastne sončne celice, ki vam omogočajo brezplačno pridobivanje obnovljive energije, zato gre nedvomno za izjemno pametno dolgoročno investicijo.

ir ogrevanje

Strokovno svetovanje v povezavi z IR paneli: montaža, izbira moči in drugo

Na to, kako učinkovito bo IR gretje, pa vplivajo še nekateri drugi dejavniki, povezani z IR paneli. Montaža oziroma pravilna izbira mesta postavitve je zagotovo eden izmed njih. Neustrezno mesto namreč zmanjša učinkovitost in s tem prihranke, ki jih je mogoče doseči z IR paneli. Montaža, ki ni izvedena profesionalno, pa predstavlja tudi precejšnje varnostno tveganje. V podjetju Nuvision smo vam tako na voljo za strokovne nasvete, povezane s pravilno namestitvijo. Seveda pa vam z veseljem pomagamo tudi pri izbiri najprimernejše naprave. Paneli Vitalheizung so dobavljivi v različnih izvedbah, pri čemer je najpomembnejša razlika med posameznimi opcijami moč naprave. Ta mora biti prilagojena specifikam prostora oz. celotnega objekta. Ko se izbirajo paneli, je treba zato poleg dimenzij prostora upoštevati še lastnosti, povezane z izolacijo objekta. Posledično je mogoče izbrati zares najoptimalnejšo napravo, ki omogoča vrhunsko IR ogrevanje.

PREVERITE PONUDBO IR PANELOV V AKCIJI