Pošlji povpraševanje

Investicija v toplotno črpalko se povrne že v nekaj letih

Toplotne črpalke zrak voda postajajo zelo priljubljen način ogrevanja pri nas in v svetu, saj so prijazne do uporabnikove denarnice, njegovega zdravja in okolja. Pri ogrevanju hiš, poslovnih prostorov in stanovanj, uporabljajo neizčrpen vir energije – zrak. Zrak je brezplačen in vedno ga je dovolj. Toplotne črpalke zrak voda pa lahko energijo za svoje delovanje črpajo tudi iz hladnega zraka. Najsodobnejši modeli toplotnih črpalk so tehnološko prilagojeni in odlično delujejo tudi pri zunanji temperaturi do -20°C. Kljub nizkim zunanjim temperaturam se stroški za ogrevanje ne bodo dvigovali. Nasprotno, celo do 50% nižji bodo, v primerjavi s stroški konvencionalnih ogrevalnih sistemov.

Toplotne črpalke zrak voda za ugodno ogrevanje staanovanja


Toplotne črpalke zrak voda se uporablja tudi za ogrevanje sanitarne vode, saj jih zlahka namestimo na že obstoječ grelnik vode. Toplotna črpalka zrak voda za ogrevanje sanitarne vode ogreje tudi do 1400 litrov vode na dan in zadosti potrebam po topli vodi vsem članom gospodinjstva. Največja prednost toplotne črpalke zrak voda je prav v njeni ekonomičnosti, saj porabi trikrat manj električne energije kot klasični električni grelci.

Najprimernejše mesto za namestitev toplotne črpalke zrak voda, je klet, saj lahko tam izkoristimo toploto s stalno temperaturo zraka. Drugo najprimernejše mesto, ki omogoča toplotni črpalki izkoriščanje notranjega zraka, pa je podstrešje, kjer temperatura zraka načeloma nikoli ne pade pod ničlo. Za čim bolj optimalno delovanje toplotne črpalke zrak voda moramo objekt, ki ga bo črpalka ogrevala, dobro izolirati, vgrajena okna pa naj bodo čim bolj kakovostna. Toplotne črpalke so primerne tako za novogradnje kot za obstoječe stavbe, ki pa pred montažo črpalke potrebujejo določeno sanacijo. Primerne so tudi za sanirane objekte z radiatorskim ogrevanjem. Toplotne črpalke predstavljajo dobro naložbo v prihodnost, saj se kljub nekoliko višjim začetnim stroškom, investicija po zaslugi nižjih stroškov ogrevanja, povrne že v nekaj letih uporabe toplotne črpalke.


V podjetju EVJ Elektroprom, d.o.o., vam bomo z največjim veseljem svetovali, če se odločate za nakup toplotne črpalke. Z ogrevalnimi sistemi imamo veliko izkušenj, znani pa smo tudi po kakovostnih izvedbah, hitri dobavi in strokovnosti. Pri nas najdete toplotne črpalke različnih svetovnih proizvajalcev; Mitsubushi, Panasonic, Daikin, Kronoterm in drugih. Modele toplotnih črpalk različnih proizvajalcev si lahko pred nakupom ogledate v našem razstavnem salonu in v trgovini v trgovinskem centru EVJ v Kisovcu, kjer vam strokovno usposobljeni prodajalci prijazno pomagajo z nasveti.  Na več kot 2000 m2 trgovinskih površin pa ponujamo kakovostne izdelke in storitve. Posebne modele toplotnih črpalk v kratkem roku dobavimo glede na želje in naročilo stranke. Kupcem svetujemo tudi pri izbiri in postavitvi opreme.