Izdelava tort za vse priložnosti – okusnih in čudovitih na pogled

torta brez glutenaSladice že od nekdaj vsebujejo gluten, vendar izdelava tort lahko preseneti, saj je mogoče narediti sladice vseh vrst tudi za ljudi, preobčutljive na določene sestavine. Vedno več ljudi se srečuje s težavami, ki so povezane s preobčutljivostjo na gluten, kar pa ne pomeni, da si ne bi mogli privoščiti sladice, kot je recimo torta brez glutena. Gluten je beljakovina, ki jo lahko najdemo v žitih, torej ga je, zaradi današnje prehrambne industrije, mogoče najti povsod. Ampak, ker se vedno najde rešitev, je peka torte za posebne priložnosti kot so poročne, torte za obhajilo in druge mogoče izdelati tudi brez žitaric, ki vsebujejo gluten, okusne pa so ravno tako če ne še bolj. Torte brez glutena so narejene iz žit, ki alergikom ne škodijo.

Med najbolj uporabljanimi v zadnjem času je mandljeva moka, poleg koruzne, ovsene, riževe, sojine, rožičeve in mnogih drugih, ki jih ljudje uporabljajo že od nekdaj. Tudi izdelava tort se je, prav tako kot ostala hrana, prilagodila ljudem ki imajo določene težave, zato je izbira receptov za peko tort iz leta v leto večja. Če se boste odločili za peko torte brez glutena, je tudi izbira potrebnih sestavin vedno na voljo, torej so vam vse možnosti za pekovske podvige na razpolago. Izdelava  tort ni tako težka kot se morda zdi začetnikom. Poskusite tudi sami in razveselite sebe in svoje bližnje.

Torte za obhajilo, birmo, poroko, valentinovo, rojstne dneve in druge

Obstaja določeno obdobje v letu, ko postanejo aktualne torte za obhajilo, birmo in druge posebne priložnosti. Spomladi vsekakor prevladuje izdelava tort za poroko, saj je mesec maj znan kot najbolj privlačen za vstop v skupno življenje. Tudi torte za obhajilo se večinoma pečejo v mesecu maju in juniju, ko ga otroci prvič prejmejo. Prav tako je lahko tudi torta za obhajilo brez glutena, če ima prvoobhajanec ali kdo od bližnjih težave s celiakijo. Izdelane so iz sladkornih in modelirnih mas, krem, jedilnih barvil, dekoracij in ostalih jedilnih dodatkov, ki ne vsebujejo glutena. Že dolgo nazaj je postala izdelava tort prava umetnost, danes pa je spričo dodatkov in vseh ostalih potrebnih sestavin ki so vedno na dosegu, postala še enostavnejša. Ne glede na to ali pod vašimi rokami nastaja navadna ali pa torta brez glutena, jo lahko opremite z vsem potrebnim, okrasite kakor želite in izbirate med vsemi mogočimi okusi. Peka torte je pravi užitek, če vas le malo veseli delo v kuhinji in imate radi estetsko oblikovane sladice, ki so povrhu vsega še zdrave.

Preberite več o možnostih za okrasitev tort

Torte za obhajilo

Izdelava tort brez glutena in vseh ostalih sladic je postala umetnost

Peka torteTorta brez glutena kakor tudi tista, ki gluten vsebuje je lahko prava paša za oči in jo je skorajda škoda pojesti. Ekstrakti oz. pekarske emulzije (okus jagoda, vanilja, mandelj, lešnik…), jedilna lepila, želatine, jedilni geli za lepši videz slaščic, razne bleščice (zlate, srebrne…), čokoladni dodatki (kapljice, diamanti, ploščice…) brez dodanih konzervansov in seveda brez glutena so dodatki, na katere včasih niso mogli niti pomisliti. Peka torte brez glutena je postala enostavna, veliko zadovoljnih, sladkosnednih otrok in odraslih pa razlike sploh ne občuti. Tudi torta brez glutena je narejena iz različnih vrst krem in potrebno je vedeti, da so zunanji premazi trši kot tisti iz katerih je narejen tortni nadev. Končni izdelek mora biti kompakten, po potrebi mora vzdržati tudi višje temperature. Pri izdelavi tort obstajajo različni stili krašenja in mnogo vrst jedilnih dekoracij, ki jih je potrebno znati uporabljati. Z izkušnjami, ki jih boste pridobili z vajo, bodo tudi vaše sladice, peciva in torte brez glutena videti brezhibno. Zato ne čakajte, priskrbite si recept ki vas zanima, nakupite sestavine in se lotite dela. Vsakič bo lažje in peka torte vam bo v veselje in užitek. Kmalu se boste lotili tudi zahtevnejših projektov kot je peka torte za obhajilo, birmo ali morda celo za poroko.