Piškoti brez glutena: dobri in zdravi piškoti iz posebne mešanice


Piškoti brez glutena in sladkorja? Vam ideja ne zveni nič kaj obetavno? V tem primeru verjetno še niste imeli priložnosti poskusiti, kako dobri so lahko piškoti brez glutena. Če želite narediti še korak dlje proti zdravemu življenju, so piškoti brez glutena in sladkorja še boljša izbira. Tudi ti so lahko zelo okusni. Mnogi skeptiki so na koncu presenečeni nad tem, kako slastne so lahko nekonvencionalne sladice. Hrana brez glutena se tako počasi, a vztrajno osvobaja stereotipnih predstav o neokusnosti, s katero jo večkrat povezujejo.

JEDILNE DEKORACIJE BREZ GLUTENA


Biskvit in piškoti brez glutena: zdrava alternativa klasičnim sladicam


pecivo brez glutenaPiškoti iz moke brez glutena v resnici niso tako drugačni od klasičnih. Z nekaj truda so lahko keksi brez glutena popolna imitacija običajnih - in to tako po videzu kot po okusu. Še posebej čokoladni piškoti brez glutena pogosto pretentajo tudi tiste najbolj tradicionalne, kar zadeva sladice. A čokoladni piškoti brez glutena oziroma nasploh vsi piškoti iz moke brez glutena se v nečem vendarle razlikujejo od klasičnih. Da, prav ste uganili: čeprav so enako dobri, so piškoti brez glutena so mnogo bolj zdravi, zato po njih večkrat posegajo tudi tisti, za katere to ne bi bilo nujno. Gluten namreč ne povzroča težav le alergikom, čeprav se simptomi pri njih seveda kažejo v najbolj izraziti obliki. Vse več ljudi namreč opaža, da se je njihovo počutje drastično izboljšali, ko so s svojega jedilnika črtali živila, ki vsebujejo gluten. Ker pa to ne pomeni nujno odpovedi vsem sladkim užitkom, so za občasna razvajanja kot nalašč različni biskviti in piškoti brez glutena. Recepti za piškote brez glutena, ki so vam na voljo, so tako raznoliki, da boste med njimi zagotovo odkrili takšnega, ki vas bo povsem navdušil.


Dobri piškoti brez glutena ne zahtevajo veliko časa in kuharskih spretnosti


Ustvarjanje starih slaščic v novi preobleki pogosto pomeni nekaj več časa, preživetega v kuhinji. Pri tem niso izjema niti piškoti brez glutena. Recept za piškote brez glutena, ki ste ga pravkar odkrili, sicer obeta, a po drugi strani nimate časa in energije, da bi se lotili ustvarjanja piškotov »iz nič«? V takšnih primerih vam lahko pridejo prav mešanice za različne slaščice brez glutena, ki jih najdete v ponudbi naše trgovine Peki. Uporabite jih lahko, ko vam zadišijo dobri piškoti brez glutena ali pa slastni čokoladni muffini brez glutena. Ko vam bo naslednjič zmanjkovalo časa ali pa vas bodo presenetili obiski, ne bo več težav. Zaloga naših praktičnih mešanic vam ponuja elegantno rešitev za tovrstne situacije.

keksi brez glutena

TIČINO MASA