Čokoladne sladice niso samo izjemno okusne, ampak so lahko tudi zdrave


Sladice niso nujno kalorična bomba oziroma nezdrava pregreha, ki povzroča kopičenje odvečnih kilogramov. Če v pripravo vključite malce domišljije, oziroma če izberete pravi recept, bo končni rezultat zagotovo precej bolj zdrav in hranilen, ne da bi imelo to negativen vpliv na okus. Celo čokoladne sladice, ki so pogosto dojete kot še posebej problematične, si boste lahko privoščili brez slabe vesti!

Čokoladne sladice

Peka slaščic je danes precej drugačna kot v preteklosti

Drži sicer, da je bila peka slaščic še nedolgo tega povezana z uporabo ogromnih količin sladkorja in nezdravih (živalskih) maščob. Vendar pa postajajo danes mnogi vse bolj pozorni na uporabljene sestavine, na kar je v določeni meri vsekakor vplival porast alergij. Tako so vam na voljo številni recepti za dobrote brez laktoze, glutena itn. To, da se poskušate izogibati določenim živilom, torej ni nikakršna omejitev. Če vam primanjkuje časa za eksperimentiranje, pa si pomagajte kar s posebnimi mešanicami, ki so prilagojene različnim prehranskim omejitvam. Tovrstne mešanice za kreme, biskvite, makrone in mnoge druge jedi najdete tudi v ponudbi spletne trgovine Peki ter v naših poslovalnicah, ki se nahajajo v Ljubljani, Mariboru in v Ajdovščini.

Zdrave čokoladne sladice, ki navdušijo celo največje sladokusce

Vsi, ki prisegate predvsem na čokoladne sladice, se boste zagotovo razveselili pestre izbire čokoladnih surovin v naši ponudbi. Med njimi med drugim najdete čokoladne kapljice, diamante in ploščice z zelo visokim deležem kakava. Z uporabo teh dodatkov bodo čokoladne sladice nadpovprečno zdrave, saj je kakav odličen vir antioksidantov, a še vedno izredno okusne. Gotovo bodo navdušeni celo največji »čokoholiki«! To, da vam ni vseeno za vaše zdravje, torej nikakor ne pomeni, da se morate odpovedati omamno dobrim čokoladnim sladicam, kot so čokoladne torte, mafini, biskviti, piškoti itn.

Sladice

Vse za peko slaščic

Domiselne dekoracije sladic poskrbijo za piko na i

Znano je, da gurmanski užitki niso povezani samo z brbončici, ampak obenem »okušamo« z očmi. Tako je zelo pomembno, da si vzamete čas in poskrbite, da bodo dekoracije sladic karseda izvirne in estetsko dovršene. Pri tem vam bodo nedvomno v pomoč naši pripomočki, s katerimi so možne čudovite dekoracije sladic, četudi morda sicer niste najbolj spretni. Na voljo so vam različni okraski in dodatki za torte, kot so figurice in trakovi. Če želite, da bo okras hkrati užiten, pa izberite jedilne barve in jedilni papir, kar vam omogoča prosto ustvarjanje, pri čemer je meja samo vaša domišljija. Pri jedilnih barvah je mogoče izbirati med različnimi oblikami, in sicer so v ponudbi zbrane jedilne barve v prahu, v pasti, v razpršilu , tekoče jedilne barve ter celo jedilne barve v kartuši, ki vam omogočajo, da s tiskalnikom na jedilni papir natisnete poljubne motive.

Izbirajte v bogati ponudbi dekoracij sladic

Silikonski modeli za sladice in drugi slaščičarski pripomočki

Če je peka slaščic eden vaših priljubljenih hobijev, pa boste zagotovo našli marsikaj uporabnega tudi med našo izredno pestro ponudbo slaščičarskih pripomočkov. Na voljo so vam silikonski modeli za sladice, sita, stepala, čopiči, pekači, valjarji in valjčki, lopatice, noži, strgala, stojala in podstavki, termometri ter še mnogi drugi uporabni dodatki, ki jih z veseljem uporabljajo celo številni slaščičarski mojstri. Vse, kar potrebujete za pripravo sladic, lahko torej kupite na enem mestu, namesto da bi morali za to obiskati nešteto različnih trgovin. Možnost, da naročilo oddate kar prek spleta, pa poskrbi za še dodaten prihranek časa. Silikonski modeli za sladice in drugi pripomočki so izdelani iz izjemno kakovostnih materialov, zato jih boste brez težav uporabljali še zelo dolgo. Radi preizkušate vedno nove sladice, saj uživate v odkrivanju novih kombinacij okusov? V tem primeru vam priporočamo, da si ogledate še našo ponudbo slaščičarskih knjig, v katerih najdete številne zanimive ideje. Navdiha za nova ustvarjanja, s katerimi boste razvajali sebe in svoje bližnje, vam tako zlepa ne bo zmanjkalo.