Izdelki brez glutena - najboljše palačinke brez glutena

izdelki brez glutenaIzdelki brez glutena postajajo vse bolj priljubljeni tudi med ljudmi, ki se ne soočajo s celiakijo. Za njihovo uporabo se odločijo predvsem zaradi želje po izbiranju bolj zdrave hrane, saj brezglutenska dieta od nas zahteva natančno določanje obrokov in primerno izbiro hrane. Izdelki brez glutena danes vsebujejo tudi recepte za pripravo sladic, saj se želimo vsi občasno posladkati. Žal pa je tako, da večina sladic, kot so keksi, čokolade in peciva, vsebujejo tudi gluten. Ena izmed priljubljenih sladic brez glutena pri bolnikih s celiakijo so palačinke brez glutena, ki jih je mogoče pripraviti iz brezglutenske moke, zaradi česar ne predstavljajo greha niti pri bolnikih s celiakijo, prav tako pa so tudi neverjetno okusne. Če iščete recepte za hrano brez glutena, jih boste zagotovo našli med brskanjem po spletu. Sestavine za pripravo izdelkov brez glutena, kot so peciva, pa si lahko ogledate v spletni trgovini podjetja BTF.

Palačinke brez glutena - kako jih pripravimo?

Palačinke brez glutena lahko pripravimo z uporabo sestavin, ki ne vsebujejo glutena. Maso za pripravo palačink lahko pripravimo z uporabo naslednjih sestavin:

- 1/3 skodelice moke brez glutena,

- 1 žlička pecilnega praška brez glutena,

- ½ žličke morske soli,

- ½ žličke sode bikarbone,

- 1 žlica medu,

- 2 žlici olja,

- ¾ skodelice vode + 2 žlici tople vode,

- 2 jajčna beljaka.

palačinke brez glutenaPalačinke brez glutena si lahko pripravijo tudi vsi tisti, ki se ne soočajo s celiakijo, vendar si želijo bolj zdravega življenjskega sloga. Vse za pripravo izdelkov brez glutena boste našli tudi v spletni trgovini podjetja BTF. Ker je celiakija vse pogostejša bolezen, se tudi sami zavedamo pomena hrane, ki ne vsebuje glutena.

Izdelki brez glutena - kjer vsakdo najde nekaj zase

Izdelki brez glutena so vse bolj cenjeni, na trgu pa jih je zmeraj več. Med hrano z glutenom namreč uvrščamo tudi skoraj vse sladice in peciva, zato so priljubljeni predvsem izdelki brez glutena, ki nam omogočajo pripravo zdravih sladic brez glutena. Našli jih boste tudi v vseh Peki trgovinah po Sloveniji, v katere ste vljudno vabljeni.