Fondant za torte | Sladkorna (tičino) masa za dekoracijo tort

Smo specializirana spletna trgovina z zanimivo ponudbo okraskov in potrošnega materiala ter s pripomočki za slaščičarne in domače mojstre. Pri nas lahko kupite fondant za torte (sladkorna, tičino masa) za enostavno in izvirno dekoracijo vaših tort. Nudimo pa vam tudi že izdelane figurice in okraske ter trak za obrobe tort.

Fondant za torte | Fondant, tičino oz. sladkorna masa za izvirno dekoracijo torte

Fondant, tičino ali sladkorna masa je oblikovalska masa namenjena predvsem za dekoracijo torte. Tičino masa je nekoliko podobna marcipanu in se lahko prav tako lahko valja, barva in oblikuje. V osnovi je bele barve in jo lahko barvamo z barvili, možno pa je tudi dobiti že barvan fondant (črn, moder, rumen, rdeč, zelen, vijoličen, roza, čokoladen). Če boste fondant sami barvali, uporabite koncentrat jedilnih barvil v pasti. Tekoča barva ga naredi preveč lepljivega in vlažnega. Osnovni sestavini fondant sladkorne mase za torte sta namreč sladkor in rastlinska maščoba. Primerna je za prevleko tort ter za izdelavo slik in figuric, rožic ter drugih okraskov za torte.

Fondant za torte

Fondant za torte | Preprosti nasveti za rokovanje s tičino maso

Fondant za torte ima mehko strukturo, ki se strdi po uporabi, a ne razpoka. Sladkorna masa je preprosta za rokovanje, če jo pregnetemo in segrejemo. Lahko se razvalja na tanke krpice, ki so še vedno zelo trpežne in zato preproste za oblikovanje ali za prekrivanje torte. Sveže pripravljen fondant za torte je najbolj fleksibilen, lahko pa ga tudi shranite za naslednjič. V kolikor ne porabite vsega, preostanek fondant mase shranite v nepredušno zaprti plastični vrečki, da se ne izsuši. Fondant za torte je najbolje oblikovati na silikonskem prtu, ki ga posujete s sladkorjem v prahu in bo preprečil, da bi se sladkorna masa lepila na podlago.

Fondant za torte | Sladkorna masa omogoča enostavno izdelovanje okraskov

Vključite tudi otroke k dekoraciji torte! Na izbiro je veliko načinov za dekoracijo torte. Sladkorna masa (fondant, tičino masa) je zelo fleksibilna in je zato zelo priljubljen način dekoracije. Fondant za torte je enostaven za oblikovanje, valjanje, glajenje, izdelovanje oblik, nanj lahko tudi vtisnete vzorce, pišete, rišete ali ga barvate. Za bolj zahtevno modeliranje pa mu pred oblikovanjem figurice le dodate Tylose prašek za čvrstost. Torej, prepustite dekoracijo torte s fondant sladkorno maso otrokom in skupaj preživite urico skupnega ročnega ustvarjanja! Obilo idej in navodil za oblikovanje s fondant ali tičino maso za torte najdete tudi na internetu - preprosto in zabavno!

BTF d.o.o. | Fondant za torte, tičino, sladkornamasa- povezave do naše spletne strani: