Odkrijte jedi in sladice brez glutena, laktoze in sladkorja

Zakaj se sploh odločiti za jedilnik, ki vsebuje jedi brez glutena in laktoze in kdaj je to potrebno? Če ste vi, ali kdo od vaših bližnjih zboleli za celiakijo in ste občutljivi na gluten ali laktozo, je potrebno spremeniti način prehranjevanja ter v vsakodnevne obroke vključiti jedi brez glutena in laktoze, ki na vaše zdravje ne bodo imele negativnega vpliva. Pomembno je, da se ne ustrašite, saj so jedi z drugimi sestavinami, lahko prav tako okusne in čudovite na pogled, nudile pa vam bodo obilo gurmanskih užitkov, prav tako kot te, ki ste jih uživali do sedaj. Verjemite, tudi sladice brez glutena in sladkorja so lahko odlične za razvajanje brbončic in če so te dobro pripravljene, sploh ne bo opaziti, da vsebujejo nadomestne sestavine.

Sladice brez glutena in laktoze, tudi sladice brez sladkorja, lahko sprva predstavljajo precej zahteven izziv, sploh ljudem, ki so nevešči peke in z njo nimajo veliko izkušenj. Ampak kot pravimo, kjer je volja je tudi pot in vsega se je mogoče naučiti. Torej, če se šele spoznavate z novo obliko prehrane in jedi brez glutena in laktoze, lahko sprememba prehranskih navad predstavlja kar nekaj prilagajanja. Toda s časom in preizkušanjem različnih receptov (še posebej takšnih, ki jih boste dobili od izkušenih ljubiteljev peke), boste kmalu spoznali, da se vam je s tem odprla povsem nova paleta okusov, ki jih doslej še niste poznali.

Jedi in sladice brez glutena, laktoze in sladkorja

Sladice in jedi brez glutena in laktoze niso primerne samo za alergike

V današnjem času so številne jedi, še posebej sladice, sestavljene iz toliko raznolikih sestavin, da se vsak dan rodi nova kombinacija okusov. Tako se lahko sladkajo tudi alergiki oz. posamezniki, ki so občutljivi na laktozo ali na kakšno drugo sestavino. Sladice brez glutena so postale precej razširjene in dobro poznane, saj je v sodobnem času mnoge doletela brezglutenska dieta, ki jo morajo strogo upoštevati. Zato ni nič nenavadnega, če vas na praznovanju rojstnega dneva pričakajo jedi brez glutena in laktoze, ali sladice brez glutena in sladkorja. Za njihovo pripravo je običajno dovolj že moka brez glutena, ki je namenjena peki peciva brez glutena, druge sestavine pa lahko ostanejo tudi nespremenjene. Kljub temu pa velja vedno dobro preveriti kaj vsebujejo ostale sestavine, da ne bi po zaužitju prišlo do nepotrebnih zapletov, slabega počutja, ali celo do česa hujšega.

POTREBUJETE SLAŠČIČARSKE PRIPOMOČKE?

Recepti za jedi brez glutena in laktoze velikokrat predvidevajo le manjše spremembe, zaradi česar mnogi niti ne opazijo, da je pred njimi sladica z malce drugačno teksturo. Seveda pa so lahko tudi sladice brez glutena bolj kompleksne in zahtevnejše za pripravo, kar mnogim predstavlja pravi izziv. Vedno bolj se s peko ukvarjajo tudi moški in prav simpatični so, ko se o tem pogovarjajo med seboj in izmenjujejo recepte. Če obožujete kulinarične eksperimente, vas bodo verjetno pritegnili predvsem zahtevnejši recepti, ki so na dosegu na vsakem koraku oz. vsaki drugi spletni strani. Malce več razmišljanja bodo zahtevale sladice brez glutena in laktoze, vendar se z malo volje lahko pripravi odlične poslastice. Razlogi za pripravo jedi oz. sladice brez glutena in laktoze so torej različni. Najpogosteje je v igri alergija, mnogi pa izberejo sladice brez glutena in laktoze zato, ker so bolj zdrave. V vsakem primeru, vam bodo pripravo močno olajšale mešanice, ki jih najdete v trgovinah Peki, tam pa boste našli tudi druge slaščičarske in pekarske pripomočke, s katerimi bo priprava jedi brez glutena, laktoze in sladkorja še enostavnejša.

Sladice brez glutena in laktoze

Sladice brez glutena in sladkorja si privoščite brez slabe vesti

Zelo priljubljene postajajo tudi sladice brez glutena in sladkorja. Vse več ljudi se namreč zaveda kako dragoceno je zdravje, zato raje kot klasične, izbirajo jedi in sladice brez glutena in sladkorja. Na voljo imate nešteto različnih možnosti, s katerimi lahko razvajate sebe in svoje bližnje. Če si zaželite makrone, cupcakes, biskvit, muffine, brownies, donats in druge sladice brez glutena in laktoze, obiščite našo spletno stran in si izberite svojo mešanico za vaš najljubši desert. 

Našli boste vse od sladkornih modelirnih mas (fondantov) v različnih barvah (da boste lahko izživeli tudi svojo ustvarjalno žilico), do mešanic za kreme vseh mogočih okusov, mas za sladkorne čipke, jedilne barve – vse od metalnih do mat odtenkov, v prahu, razpršilu in tekoče, najrazličnejše jedilne dekoracije, kot so čokoladne kapljice, diamante, ploščice, bleščice, srčke, cvetlice, gobice, zvezdice, metuljčke in mnoge druge okraske, ki bodo vaše sladice brez glutena, tudi estetsko ponesle na višji nivo. Pri krašenju jedi brez glutena lahko uporabite celo folije za prenos slik in pisala, katerih polnilo je izjemno okusno in enostavno za uporabo. 

Če vas zanima več, kako lahko z različnimi kombinacijami ustvarjate zdrave in slastne pekarske mojstrovine, vas v naši ponudbi čakajo tudi slaščičarske in pekarske knjige. Jedi in sladice brez glutena in sladkorja, lahko v izjemno kratkem času pripravite z uporabo naših mešanic in odličnih ter večkrat preverjenih receptov in verjemite, ne bo vam žal. Naša ponudba, ki jo ves čas dopolnjujemo je zelo bogata, obenem pa cenovno dostopna vsem. Vabljeni!

Sladice brez glutena in sladkorja