Odkrijte sladice brez glutena in laktoze

Sladice brez glutena in laktoze lahko sprva predstavljajo precej zahteven izziv. Če se šele spoznavate z novo obliko prehrane in jedi brez glutena in laktoze, lahko sprememba prehranskih navad predstavlja  kar nekaj prilagajanja. Toda s časom in preizkušanjem različnih receptov (njam!) boste kmalu spoznali, da se vam je s tem odprla povsem nova paleta okusov, ki jih doslej še niste poznali.


Sladice, peciva in jedi brez glutena in laktoze niso primerne samo za alergike


sladice brez glutenaV današnjem času so številne jedi, še posebej sladice, sestavljene iz toliko raznolikih sestavin, da se vsak dan rodi nova kombinacija okusov. Tako se lahko sladkajo tudi alergiki oz. posamezniki, ki so občutljivi na laktozo ali na kakšno drugo problematično sestavino. Sladice brez glutena so postale že precej razširjene in dobro poznane. Zato ni nič nenavadnega, če vas na praznovanju rojstnega dneva pričaka torta brez glutena ali pecivo brez glutena in sladkorja. Za njeno pripravo je običajno dovolj že moka brez glutena, ki je namenjena pripravi peciva brez glutena, druge sestavine pa lahko ostanejo tudi nespremenjene.

POTREBUJETE SLAŠČIČARSKE PRIPOMOČKE?

Recepti brez glutena velikokrat predvidevajo le manjše spremembe, zaradi česar mnogi niti ne opazijo, da je pred njimi sladica z malo drugačno teksturo. Seveda pa so lahko tudi sladice brez glutena tudi bolj kompleksne; če obožujete kulinarične eksperimente, vas bodo verjetno pritegnili predvsem zahtevnejši recepti. Malce več razmišljanja bodo zahtevale sladica brez glutena in laktoze, vendar se z malo volje lahko pripravi odlične poslastice. Razlogi za pripravo sladice brez glutena in laktoze so torej lahko različni. Najpogosteje je v igri alergija, mnogi pa izberejo sladice brez glutena in laktoze tudi zato, ker so bolj zdrave. V vsakem primeru pa vam bodo pripravo močno olajšale mešanice, ki jih najdete v trgovinah Peki. Če si zaželite makrone ali cupcake brez glutena, obiščite našo spletno stran in si izberite svojo mešanico za vaš najljubši desert.

Sladice brez glutena in sladkorja si lahko privoščite brez slabe vesti

sladice brez glutena in sladkorja

Zelo priljubljene postajajo tudi sladice brez glutena in sladkorja. Vse več ljudi se namreč zaveda, kako dragoceno je naše zdravje, zato raje kot klasične, izbirajo jedi in sladice brez glutena in sladkorja. Če vas zanima več, kako lahko z različnimi kombinacijami ustvarjate zdrave in slastne sladice, vas v naši ponudbi čakajo tudi Slaščičarske in pekarske knjige. Sladice in pecivo brez glutena in sladkorja ter drugih problematičnih sestavin lahko v izjemno kratkem času pripravite z uporabo naših mešanic. Naša ponudba je zelo bogata, obenem pa cenovno dostopna. Vabljeni!