Kuhinjski noži so nepogrešljivo kuhinjsko orodje

Kuhinjski nož je eden temeljnih kuhinjskih pripomočkov, brez katerega si dela v kuhinji pravzaprav ni mogoče predstavljati. Njegova najpomembnejša funkcija je, da se mora pri kuhinjskih opravilih ''odrezati''.

Kuhinjski nož
Kljub temu, da imamo doma navadno na voljo več setov kuhinjskih nožev, ponavadi večino dela opravimo samo z enim, največ z dvema nožema. Svetujemo vam, da se pri nakupu osredotočite le na en kuhinjski nož. Ta naj bo takšen, da vam bo dobro ležal v roki in da ga boste lahko sproščeno uporabljali. Ko boste ugotovili, da v kuhinji potrebujete še kakšno drugačno rezilo, pa lahko kupite dodaten, bolj namenski kuhinjski nož. Tako si lahko sami počasi gradite svoj set.


Pred nakupom kuhinjskega noža pa pomislite tudi na jedi, ki jih pripravljate, saj je od tega odvisno, kakšen tip noža potrebujete. Ločimo namreč različne tipe nožev, kot so nož za kruh, nož za razrez testa in kuhinjski nož za meso. Ob drugi priložnosti pa vam bodo denimo prav prišli kuhinjski noži za sir. Premislite tudi, ali naj bo rezilo popolnoma iz nerjavečega jekla ali pa vas nekaj platine ne bo motilo. Prav tako se je dobro pozanimati, ali lahko takšen kuhinjski nož nabrusimo. Pozabiti pa ne gre niti na ceno noža oz. na vprašanje, koliko smo zanj pripravljeni odšteti.

Nož za kruh

Kuhinjski noži za različne namene - nož za kruh

Kuhinjski noži se med seboj torej razlikujejo, saj je vsak od teh namenjen drugi vrsti živil. V naši spletni trgovini vam nudimo kakovostne slaščičarske in pekarske pripomočke, med katerimi so tudi gladek kuhinjski nož, valovit pekarski nož za kruh in slaščičarski nož.


Kakovosten kuhinjski nož za kruh - gladek ali valovit - je izdelan iz prvovrstnega vakuumsko ojačanega, dvokoračno brušenega krom molibdnega jekla. Ergonomični ročaji so izdelani iz protidrsnega plastičnega materiala. Nazobčanost rezila vam omogoča, da brez težav narežete enakomerne rezine kruha.

Pomemben kuhinjski pripomoček so tudi strgala

V naši spletni trgovini se boste lahko odločili tudi za različna strgala. Na voljo so simetrična, zobčasta, francoska, gladka, ovalna, srednja, dekorativna in trapezna strgala. Lahko pa si izberete tudi inox strgala, ki so na voljo s plastičnim ročajem ali brez njega.

Vabljeni na našo spletno stran!

BTF d.o.o. | Kuhinjski noži, kuhinjski nož, nož za kruh, strgala - povezave do naše spletne strani: