Pekači za peko kruha in peciva izdelani iz različnih materialov

Pekači so nepogrešljivi pripomočki za peko tako v slaščičarstvu kot pekarstvu, pa tudi doma. Izdelani so lahko iz različnih materialov; pekači so lahko kovinski, aluminijasti, stekleni ali glineni, vse bolj pa se v kuhinjah uveljavlja tudi silikonski pekač. Silikonski pekač je narejen iz mehkega silikona, v živilski industriji dovoljenega materiala. Dejstvo, da so ti pekači izdelani iz silikona, sicer marsikomu vzbudi dvom, saj je zaradi mehkega materiala težko verjeti, da je peka v njih dejansko mogoča. Vendarle pa so silikonski pekači izjemno uporabni, in sicer predvsem v pekarnah, slaščičarnah in restavracijah, počasi pa se širijo tudi v zasebna gospodinjstva. Pri peki domačega kruha je pekač za kruh nepogrešljiv. Če ste ustvarjalni, bodo silikonski kompleti za sladice idealni za vas. Primerni so za peko ali ohlajene sladice.


Naša spletna trgovina Peki.si je specializirana trgovina za slaščičarsko in pekarsko opremo ter pripomočke za peko. Med njimi so tudi pekači različnih oblik in materialov, tudi že opisani pekači iz silikona, in silikonski modelčki.

OLAJŠAJTE SI PEKO S SILIKONSKIMI PODLAGAMI ZA PEKO

Pekači iz silikona prinašajo številne prednosti

Silikonski pekač vas bo presenetil, še preden ga boste vstavili v pečico. Ugotovili boste namreč, da ga sploh ni treba namastiti. Peka v silikonskem pekaču je v primerjavi s peko s klasičnimi pekači za malenkost hitrejša, dobrote na njem pa bodo lepo in enakomerno zapečene. Obenem se silikonski pekač po peki tudi hitreje ohlaja.

Pekač


Odstranitev pečenega testa ali peciva je povsem enostavna. Silikonski pekač ob robu zgolj malo privzdignete in zasučete, pa bosta kruh ali pecivo hitro na rešetki, rezalni deski ali servirnem krožniku.

OGLEJTE SI TUDI MODELČKE ZA PIŠKOTE


Pekači iz silikona pa prinašajo še druge prednosti pred navadnimi pekači:

  • Silikonski pekač lahko postavimo v hladilnik, zamrzovalno skrinjo, pečico, mikrovalovno pečico ali v pomivalni stroj. To pomeni, da lahko hrano v njem spečete, shranite, zamrznete in ponovno pogrejete, ne da morali jed prestavljati iz ene posode v drugo.
  • Pekači iz silikona v primerjavi s kovinskimi ne rjavijo, v primerjavi s steklenimi pa se na njih ne nabirajo madeži, ki bi jih bilo težko odstraniti.
  • Očistimo jih hitro in enostavno - le splaknemo jih.
  • Preprosto je tudi njihovo shranjevanje, saj jih lahko potlačimo kamor koli, pa ne bodo izgubili oblike.

Silikonski modelčki za peko popestrijo vaše kulinarične specialiteteSilikonski pekač

Naši kakovostni silikonski modelčki za pečenje tort, slaščic, slanega peciva ter za izdelavo čokoladnih izdelkov bodo popestrili vaše kulinarične specialitete in jim vdahnili drugačnost in izjemnost. Dodajte svojim tortam in slaščicam svoj pečat.

Na naši spletni strani si lahko ogledate našo ponudbo pekačev in modelčkov. Vabljeni!