Recepti: sladice brez glutena za prave sladokusce!


recepti za sladice brez glutenaRecepti za sladice brez glutena
in peciva brez glutena, kot so muffini brez glutena, pripravljeni s slastno temno čokolado brez glutena postajajo vse bolj iskani. Zadnja leta postaja ozaveščenost o prehranskih intolerancah vse večja, zato se za prehrano brez glutena odloča vedno več ljudi. Na spletu so objavljeni številni specialni recepti: sladice brez glutena in sladkorja, brezglutenski slani prigrizki, brezglutenske torte, kreme in piškoti. Vse, kar potrebujemo so ideje in recepti! Sladice brez glutena z njimi pripravimo hitro in preprosto.


Kako pripraviti okusno brezglutensko pecivo in sladice brez glutena?

Za pripravo peciva brez glutena in sladkorja uporabimo le živila, ki ne vsebujejo glutena. Za preprost Rikotin čokoladni kolač potrebujemo: rikoto, temno čokolado brez glutena, jajca, maslo, mlete mandlje, pecilni prašek in sladkor. Kolač spečemo in ohladimo. Za pripravo okusnih orehovih rjavčkov pa potrebujemo: temno čokolado brez glutena, maslo, sladkor v prahu, jajca, mlete mandlje in mleta orehova jedrca. Zmes pretresemo v pekač in spečemo.

VEČ O SLADICAH BREZ GLUTENA TUKAJ!


Okusni muffini brez glutena!


Muffini z orehi ali čokolado so hitro pripravljeno, preprosto brezglutensko pecivo. Potrebujemo papirnate modelčke, brezglutensko moko, sončnično olje, jajca, vodo, sladkor, limonino lupino, pecilni prašek, sodo bikarbono in orehe. Namesto orehov je odlična tudi temna čokolada brez glutena. Maso naložimo v modelčke in spečemo.


Doma pripravljena temna čokolada brez glutena


pecivo na glutenaIzvirni, zdravi recepti: sladica brez glutena, kot je presna domača temna čokolada, brez mleka in glutena, bo navdušila vse čokoholike: osnovna sestavina je kakav. V obliki presnega kakavovega masla in presnega kakava v prahu. Sladilo naj bo agavin sirup, protiutež pa ščepec soli. Dodamo še ščepec vanilije v prahu. Kakavovo maslo stopimo na sopari, primešamo kakav v prahu, agavin sirup, vanilijo in sol. Tekočo čokolado spečemo v keramičnem pekaču na 180 stopinj in dobro ohladimo v hladilniku. Za življenje brez glutena poskrbijo odlični recepti za sladice brez glutena. Na spletu nas k preizkušanju vabijo vsak dan novi recepti. Sladice brez glutena je mogoče pripraviti hitro, preprosto in zabavno. Prepustite se in poskusite!