Sladkanje brez slabe vesti

Brezglutensko pecivo je odličen prigrizek za tiste, ki ne prebavljajo glutena, koristilo pa bo tudi vsem, ki si želijo imeti bolj urejeno prebavo. Že dolgo je znano, da brezglutenska prehrana na nekaterih področjih pozitivno vpliva na zdravje, kar dokazujejo tudi številne raziskave. V podjetju Peki smo zato usvarili linijo izdelkov, s katerimi bodo vaši keksi  in drugo brezglutensko pecivo odličnega okusa.

Brezglutensko pecivo recepti

Mafini in keksi brez glutena

Gluten je rastlinska beljakovina, ki jo vsebujejo ječmen, rž in pšenica, pa tudi številne industrijsko pridelane jedi, v katerih ga med drugim ne bi pričakovali, denimo juhe iz vrečk, salame ter paštete. Gluten kot protein za telo ni pomemben, zato je tudi sprememba na brezglutensko hrano precej enostavna. Brezglutensko pecivo denimo spečemo s pomočjo mešanic moke, mafini in keksi brez glutena pa bodo odlični z dodatkom posebnih krem podjetja Peki. V splošni prehrani omake namesto s škrobom zgostite s krompirjem ali želatino, za vezivo pa uporabite jajca ali koruzno moko. Okus zelenjave lahko brez težav izboljšate z malo masla.

Mafini z brezglutensko moko

Mafini brez glutena tudi za gurmane

Keksi ali mafini in drugo brezglutensko pecivo ima lahko prav tako dober okus kot ostalo klasično pecivo, če ga spečete iz kvalitetnih sestavin. Te vam nudimo v podjetju Peki, da bo tudi hrana kvalitetna in okusna. Brezglutensko pecivo boste lahko spečete kar v domači kuhinji, pri čemer bo le-to kljub odsotnosti glutena rahlo in mehko. Z našo mešanico brezglutenske moke brez glutena lahko spečete tudi kruh, ki bo bogato zadišal po vašem domu. Pri nas so vam na voljo sestavine, s katerimi bodo keksi brez glutena, mafini brez glutena in drugo brezglutensko pecivo bogatega okusa, hrana brez glutena pa vam bo omogočila tudi boljšo prebavo. Na voljo vam je tudi čokoladna glazura, s katero bo vaša čokoladna torta brez glutena božanskega okusa.