S kakšnimi prednostmi se lahko pohvalijo silikonski modeli za peko?

Silikonski modeli tudi pri nas postajajo vse bolj popularni, vendar jim kljub vse večji popularnosti in prepoznavnosti veliko ljudi še zmeraj ne zaupa. Čas je, da opustimo dvome in preizkusimo peko v silikonskih modelih, ki se lahko pohvalijo z veliko prednostmi.

silikonski modelisilikonski modelčki

Prvo izmed prednosti bomo opazili že preden bomo model sploh napolnili z maso. Silikonskega modela za peko nam namreč ni potrebno namastiti, vsebina pa se na model kljub temu ne bo prijela. Peka je v silikonskih modelih hitra in enakomerna. Robovi so malenkost bolj zapečeni, poleg tega pa je odstranitev silikonskega modela za peko izjemno enostavna, saj se silikonski model ne prime na pecivo, ki ga pečemo.

Silikonski modeli so primerni za zamrzovanje, postavimo pa jih lahko tudi v hladilnik, pečico in mikrovalovno pečico, poleg tega pa jih lahko operemo tudi v pomivalnem stroju. Za razliko od kovinskih pekačev silikonski modeli za peko ne rjavijo. Pozabiti pa ne smemo niti na enostavno shranjevanje silikonskih modelov, ki jih lahko tudi zložene pospravimo na svoje mesto, modeli pa pri tem ne bodo izgubili oblike, ob tem pa zavzamejo izjemno malo prostora.

VEČ O SILIKONSKIH MODELIH ZA ČOKOLADO IN PEKO SI PREBERITE TUKAJ!

Uporaba silikonskih modelov je enostavna, čiščenje pa hitro

Tudi uporaba silikonskih modelov je nadvse preprosta. Pred prvo uporabo moramo model dobro oprati z detergentom. Maso za peko vlijemo v silikonski model in ga postavimo v pečico. Silikonski model je najprej vroč, vendar se hitro ohladi. Potrebno je poudariti tudi, da v silikonskem modelu ne smemo rezati, saj bomo model za peko tako poškodovali.

Pestra ponudba silikonskih modelov prodajalnah Peki

V prodajalnah Peki ponujamo pestro izbiro kakovostnih silikonskih modelov. Stranke lahko izbirajo med silikonskimi modeli za peko ter silikonskimi modeli za čokolado. Našo ponudbo si lahko ogledate na spletni strani, za vsa dodatna pojasnila pa smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali odgovoriti na vprašanja, ki se vam o peki v silikonskem modelu še zastavljajo.