Friteze

Fiteza je kuhinjski pripomoček za cvrtje. Čeprav obstajajo tudi takšne manjše, namenjene za uporabo v domačem gospodinjstvu, pa te nikakor ne zadostujejo za potrebe večjih gostinskih obratov. Restavracije in javne kuhinje se srečujejo z vsakodnevnimi potrebami po cvrtju velike količine hrane, kar brez dobre in kvalitetne friteze ne bi bilo mogoče.

Friteza za krofe - zakaj?

Krofi so priljubljena sladica med starejšimi in mlajšimi in zahteva po njih gotovo ne bo nikoli usahnila. Le kdo se ne razveseli lepega, okroglega, enakomerno zlato zapečenega krofa, z zlatim, nekoliko svetlejšim robom ter polnjenega z marmelado, čokolado, borovnicami ali vaniljevo kremo? Povpraševanje po krofih še posebej poraste v času pusta, ko se proda na tisoče krofov, zato je takrat dobro biti v pripravljenosti. V spletni trgovini Peki vam ponujamo rešitev za pečenje krofov - fritezo za krofe, pekarska oprema v celoti izdelana iz nerjavečega jekla. Z njo si prihranite obilo časa ter obenem poskrbite, da bodo vsi krofi ne le dobri, temveč tudi popolnega videza. In to popolnoma enostavno!

Električna namizna friteza za pečenje krofovFriteza za krofe

Električna namizna friteza za pečenje krofov je nujen pripomoček vsakega slaščičarskega in pekovskega obrata, pa tudi številnih restavracij. Fritezo ogrevajo zmogljivi električni grelniki, ki so nameščeni v notranjosti bazena. Njihovo delovanje uravnava termostat, ki z veliko občutljivostjo na temperaturne razlike zagotavlja hiter vklop in enakomerno pečenje, omogoča hitro cvrtje in ne dovoljuje prekomernega pregrevanja olja in hrane.


Z namizno fritezo FP24, ki jo imamo v naši ponudbi, lahko naenkrat pečete štiriindvajset krofov. Friteza za krofe ima mehanski obračalni mehanizem s košaro, ki omogoča hitro, enostavno in varno odstranitev teh ocvrtih dobrot iz olja po končanem pečenju. Ko je pecivo nared, se košara dvigne iz olja in se po vodilih pomakne nad odcejevalnik. Tukaj jih lahko poberete, osladkate in varno spravite za prodajo.

Prednosti friteze za krofe

Prednosti friteze za pečenje krofov je v primerjavi z ročnim cvrtjem veliko:

  • prihranek na času: z eno potezo lahko pečete kar 24 krofov naenkrat, kar prihrani ogromno časa,
  • varnost: z uporabo friteze za pečenje krofov zmanjšate možnosti za nesreče pri pečenju in za opekline zaradi vročega olja,
  • enostavnost: ker je mehanizirana, je upravljanje s fritezo popolnoma enostavno,
  • majhna izguba energije: zaradi tehnološke inovativnosti in pečenja velikega števila krofov naenkrat bistveno prihranite pri energiji,
  • kakovostno pečenje: s pečenjem v fritezi bodo vsi krofi zmeraj enakomerno in ravno prav zapečeni. Imeli bodo tudi lep, svetel rob,
  • enostavno čiščenje in vzdrževanje: tudi po uporabi vam bo friteza prihranila marsikatero nevšečnost. Odlijemo olje in posodo za pečenje operemo. Čiščenje je hitro in enostavno - kot samo pečenje.

Olajšajte si peko krofov, prihranite čas in energijo ter se odločite za profesionalno namizno fritezo! Gotovo vam ne bo žal.

BTF d.o.o. | Friteze, friteza za krofe, pečenje krofov - povezave do naše spletne strani: