LedomatiLedomat

V poletni vročini se težko kaj bolj prileže kot hladna pijača. Ledomati vam zagotavljajo, da ne boste vi in vaši gostje nikoli ostali brez nje!


Ledomat je samostojna industrijska naprava, ki proizvaja led oziroma ledene kocke, in je skoraj obvezna gostinska oprema. Priključena je na tekočo vodo, ki jo močno ohlaja in s tem oblikuje ledene kocke različnih oblik. Po zaključenem ciklu zmrzovanja, se led shrani v izolirni komori oziroma v odlagalnem prekatu, ki omogoča, da se le-ta ne stopi, tudi če ga ne uporabimo takoj.


V večjih kuhinjah, gostinskih lokalih in hotelih je ledomat tako kot zamrzovalniki nepogrešljiv, saj je led potreben pri pripravi hrane, pri serviranju solat in pijač.

Ledomat BTF

Podjetje BTF d.o.o., Pekarski inženiring vam ponuja ledomate različnih zmogljivosti (od 21 kilogramov do 90 kilogramov ledu na dan), z zračnim ali vodnim hlajenjem. Manjši modeli so primerni za manjše gostinske obrate in okrepčevalnice, veliki za večje restavracije, hotele, diskoteke in javne kuhinje.


Prav vsi pa zagotavljajo, da boste goste lahko zmeraj oskrbovali z ohlajeno pijačo. Naš ledomat je ekonomičen, zanesljiv in učinkovit, preverjena tehnologija pa zagotavlja dolgo dobo delovanja.

Ledene kocke


Značilnosti ledomatov:

  • enostavna uporaba,
  • varčevanje z energijo in vodo,
  • odlična kakovost in visokokakovostni materiali,
  • neoporečen led.

Na voljo so ledomati za polne kocke in ledomati za votle kocke.


Ledomati serije CB proizvajajo polne ledene kocke. Le-te nastajajo s kovinskimi šobami, ki so povečane in enostavno odstranljive, omogočajo velik pretok vode in zmanjšujejo težave, ki lahko nastanejo pri trdih vodah. Proizvodni ciklusi so nadzorovani preko termostata in notranjega časovnika.


Če si želite ledene kocke drugačnih oblik, vam ponujamo ledomate serije IMF. Ledene kocke, ki nastanejo, so votle oblike, njihova površina pa omogoča bolj intenzivno in dolgotrajno hlajenje pijače.

Ledomat - cena

Pri izbiri ledomata vam svetujemo, da premislite, kakšne so vaše dnevne potrebe po ledu ter izberete kakovostnega proizvajalca. Zastareli ledomati ali tisti slabše izdelave porabijo bistveno več vode in električne energije za pretvorbo vode v led, zaradi slabih materialov in izdelave lahko pride tudi do pogostejših okvar, ki lahko ustavijo proizvajanje ledu tudi za več dni. Pametna izbira ledomata vam po drugi strani omogoča, da boste imeli zmeraj na voljo zadostno količino kvalitetnega in neoporečnega ledu.


Cena ledomata je odvisna od modela. Cena ledomata za polne kocke se giblje med 780,80 evri (ta model proizvede 21 kilogramov ledu na dan) in 2013,00 evri, kjer ledomat proizvede 90 kilogramov ledu na dan. Cena ledomata za votle kocke se giblje od 1146,80 evrov do 1805,60 evrov, pri čemer je zmogljivost najcenejšega 25 kilogramov ledu na dan, najdražjega pa 75 kilogramov ledu na dan.


Izbira je torej odvisna od vaših potreb. Natančne cene ledomatov in posameznega modela si lahko ogledate na naši spletni strani ali nas obiščete v kateri izmed naših trgovin (Ajdovščina in Ljubljana).

BTF d.o.o. | Ledomati, ledomat, ledomat cena - povezave do naše spletne strani: