Hrana z glutenom je manj zdrava od hrane brez glutena


Hrana brez glutena je predvidena predvsem za ljudi, ki se spopadajo z visoko intoleranco na gluten. Ljudje, ki trpijo za celiakijo (visoko intoleranco na gluten) po zaužitju glutena le-ta poškoduje sluznico tankega črevesa, simptomi pa se kasneje izrazijo tudi na drugih organih. Hrana brez glutena pa ni nujna le pri obolelih za celiakijo, pač pa pomaga izboljšati tudi motnje v prebavnem traktu. Vse več študij kaže tudi na to, da hrana brez glutena pomaga pri vzdrževanju telesne teže, izboljša prebavo in s tem naše počutje, upočasni staranje, lajša tegobe menopavze, zmanjšuje glavobole, zmanjšuje hiperaktivnost pri otrocih in ima še precej drugih pozitivnih učinkov. Prav zato se zanjo dan danes odloča vse več ljudi.

PIŠKOTI BREZ GLUTENA


Velika zbirka receptov za hrano brez glutena

Na naši spletni strani vam ponujamo veliko receptov za pripravo hrane brez glutena od glavnih jedi do peciv brez glutena. Recepti za hrano brez glutena so preprosti, jed pa se pripravi hitro. Obiščite našo spletno stran in sebi in svojim najdražjim pripravite kulinarično razvajanje ob receptih za hrano brez glutena, ki smo jih pripravili za vas.

Hrana brez glutena recepti Hrana brez glutena


Ne samo recepti za hrano brez glutena pač pa tudi sestavine in pripomočki

Seveda pa sami recepti za hrano brez glutena ne pomagajo - potrebujemo tudi prave sestavine. Poskrbeli smo tudi za to. V naši spletni trgovini lahko naročite več kot 3000 brezglutenskih izdelkov in sestavin za pripravo različne hrane brez glutena, tudi brezglutenskih piškotov.


Se sprašujete katera hrana vsebuje gluten?

Se pogosto vprašate katera hrana je brez glutena in jo tako lahko uživate tudi v vaši dieti? Tukaj je nekaj predlogov: mlečni izdelki, juhe, zgoščene s koruznim škrobom, kava, čaj, maslo, različna olja in seveda dovoljena žita, kot so ajda, koruza, riž, proso, čičerka in soja. Vas zanima več o prehrani brez glutena? Obiščite našo spletno stran in pridobite potrebne informacije, ki jih še potrebujete. Ob obisku naše spletne strani ne spreglejte receptov za hrano in sladice brez glutena. V primeru vprašanj smo vam na voljo po telefonu ali e-pošti, veseli pa bomo tudi obiska v eni izmed naših trgovin. Za več informacij obiščite našo spletno stran: http://www.peki.si/novice/torte-brez-glutena