-
Sorodne kategorije:
Hrana in pijača Sladice Torte
- BTF
- Bela čokolada
- Gostinska oprema
-
Izdelki brez glutena
- Biskvit brez glutena
- Brezglutenske jedi
- Recepti brez glutena
- Brezglutensko pecivo
- Brezglutensko pecivo recept
- Čokolada brez glutena
- Čokoladna torta
- Čokoladne sladice
- Čokoladni muffini brez glutena
- Glavne jedi brez glutena
- Gluten v hrani
- Hrana brez glutena
- Hrana brez glutena in laktoze
- Hrana brez glutena recepti
- Izdelek brez glutena
- Jedi brez glutena
- Jedi brez glutena BTF
- Maffini brez glutena
- Moka brez glutena
- Moka brez glutena za kruh
- Moke brez glutena
- Okusi brez glutena
- Palačinke brez glutena
- Pecivo brez glutena
- Pecivo brez glutena recept
- Piškoti brez glutena
- Piškoti brez glutena recepti
- Prehrana brez glutena
- Recepti brez glutena
- Recepti brez glutena in mleka
- Recepti brez glutena - palačinke
- Recepti sladice brez glutena
- Recepti za izdelke brez glutena
- Recepti za kruh brez glutena
- Sladica brez glutena recept
- Sladice brez glutena
- Sladice brez glutena in laktoze
- Torta brez glutena
- Torta brez glutena in sladkorja
- Konvekcijske peči
- Okrasitev torte
- Pekači
- Pekarska oprema
- Recepti za hrano brez glutena
- Silikonski modeli
- Sladice brez glutena in mleka
- Sladice brez glutena in sladkorja
- Slika za torto
- Tortice na palčki
- Baloni za zabavo
- Sladice
- Peka
- Otroške zabave za rojstni dan
- Pod letališčem 6, 5270 Ajdovščina
- http://www.btf.si/
- info@btf.si
- 05 393 01 50
Spletne povezave
Besedne povezave
čokoladna torta brez glutena
,mafini brez glutena
,kreme za torte
,pekarski pripomočki in modeli
,gostinska oprema ljubljana
Torta brez glutena - okusna sladica, ki se ji nihče ne bo mogel upreti
Čokoladne torte, mafini in ostalo pecivo brez glutena danes ne predstavljajo več težko izvedljivega projekta, saj so izdelki brez glutena na voljo praktično vsepovsod, tako ni bojazni, da bi bili posamezniki, ki ga ne smejo uživati, prikrajšani za sladke dobrote. Na spletu je na voljo ogromno receptov, v trgovinah pa sestavin za peko najrazličnejših sladic, tort, drobnega peciva in kuho ostale hrane brez glutena – potrebno je le nekaj dobre volje za izbiro pravih, kakovostnih izdelkov ter malce veselja do priprave hrane. V naši ponudbi lahko najdete najrazličnejše sestavine dobro poznanih proizvajalcev, ki so si ime ustvarili s kvalitetnimi in zdravimi proizvodi, zato so tudi najpogostejša izbira profesionalnih slaščičarjev in pekov. Prav tako po njih posegajo vsi, ki se radi ljubiteljsko vrtijo po kuhinji, med njimi vse pogosteje tudi predstavniki močnejšega spola. Marsikomu peka peciva z in brez glutena pomeni hobi, mnogim pa predstavlja tudi izziv, s katerim se radi pohvalijo.
Hrana brez glutena naj vsebuje kakovostne dodatke
Za pripravo običajnih sladic, ki ste jih vajeni, se najpogosteje uporablja pšenična moka, katera je glavni vir glutena. Gluten je kombinacije različnih beljakovin in je kot vezivo pri pripravi hrane nujno potreben. Za peko številnih sladic brez glutena in ostale brezglutenske hrane pa je potrebno pšenično moko zamenjati za moko brez glutena, na primer za ajdovo, amarantovo, čičerikino, koruzno, proseno, riževo ali tapiokino, uporabite pa lahko tudi nekatere druge vrste moke ter razne mešanice, izdelane iz krompirjevega in koruznega škroba. Vse kar potrebujete za peko tort in ostale hrane brez glutena, naj nikar ne vsebuje AZO barvil in konzervansov. Pri izbiri dodatkov bodite izbirčni in sestavinam posvetite posebno pozornost. Vedno preberite kaj le-te vsebujejo, saj boste v nekakovostnih izdelkih pogosto našli snovi, ki jih, verjemite, ne želite ponuditi svojim najdražjim, četudi so ti precej cenejši od drugih. V informacijah je moč, pri peki in kuhi pa v sodobnih časih tudi zdravje, zato spoznajte vse kar je lahko v hrani škodljivega in se temu na daleč izognite.
Kakšne sestavine izbrati za odlično torto brez glutena?
Torta brez glutena bo najhitreje narejena s pomočjo brezglutenskih mešanic za biskvite različnih okusov, sladkornih in modelirnih mas brez glutena ter brezglutenskih mešanic za kreme. Na voljo so vam mešanice za čokoladno, vanilijevo, jagodno, skutno, panna cotta, kakavovo kremo ali druge kreme, namenjene za polnilo čokoladne torte brez glutena, krofov ali šamrol. Kreme za torte so termostabilne in jih je mogoče peči skupaj z biskvitom. Okusno čokoladno torto brez glutena pripravite tako, da mešanico za tortni biskvit skupaj z jajci in vodo pri visoki hitrosti mešate sedem do osem minut, hitrost zmanjšate in mešate še dve do tri minute. Jajca dodate po navodilih napisanih na ovitku, seveda pa je njihovo število odvisno tudi od njihove velikosti. Dobro premešano maso vlijete v pekač in pečete od 30 do 45 minut na 175°C, pri tem pa ne pozabite, daj je dolžina peke torte brez glutena odvisna od količine sestavin in posledično od velikosti pekača. Vnaprej pripravljeno kremo za pecivo brez glutena lahko pečete skupaj z biskvitom ali pa jo dodate kasneje. Na voljo imate nešteto možnosti za peko in kuho najrazličnejše hrane brez glutena, ki je bodo veseli tudi največji gurmani, zato preglejte veliko ponudbo na naši spletni strani in izberite s čim se boste sladkali v teh dneh.
Muffini brez glutena prav tako okusni kot običajni
Z uporabo priročne mešanice za muffine bodo hitro in preprosto narejeni tudi muffini brez glutena. Z njimi presenetite vaše najbližje, saj so prav tako (če ne še bolj) slastni kot tisti, pripravljeni s pšenično moko. Priprava tega odličnega peciva brez glutena, je zahvaljujoč predpripravljeni mešanici Rue Flambee za muffine hitra in enostavna, saj ji dodate le zmehčano maslo in toliko jajc kot je navedeno v navodilih, zmešate in pečete dobre pol ure. Okusna sladica bo pripravljena skorajda v trenutku. Če imate goste, lahko poleg torte brez glutena, napolnjene z eno od številnih brezglutenskih mešanic za čokoladno, vanilijevo, jagodno, skutno, panna cotta, kakavovo ali drugo kremo za torte brez glutena, pripravite tudi barvne macrone, cupcakes, drobno pecivo, biskvite, cake pops in številno drugo pecivo brez glutena, ki bo razveselilo tako otroke kot odrasle.
Torta brez glutena primerna tudi za vse, ki se radi zdravo posladkate
Izdelki brez glutena so primerni zlasti za ljudi, ki imajo težave s prebavljanjem žitnih beljakovin. Zaradi kakovosti in hranilne vrednosti starodavnih žit, iz katerih so ti narejeni, pa lahko brezglutenske izdelke kot je torta brez glutena, uživajo tudi vsi drugi, ki se želijo prehranjevati zdravo in naravno. Najboljšo rešitev predstavljajo naše mešanice za pripravo brezglutenskih izdelkov, s katerimi boste lahko ustvarili številne okusne dobrote, naj bodo to čokoladne torte brez glutena, različne kreme za torte ali pa vedno priljubljeni muffini brez glutena. Poleg široke ponudbe brezglutenskih sestavin in številnih slaščičarskih pripomočkov pa v naši spletni trgovini Peki.si ne manjkajo niti ostali pekarski pripomočki in modeli. Naš program dopolnjuje še kakovostna gostinska oprema, ki si jo lahko ogledate v eni od naših treh trgovin (Ajdovščina, Ljubljana, Maribor).
Vabljeni na našo spletno stran!