Ko v kuhinji zadiši brezglutensko pecivo

Brezglutensko pecivo

Vedno več je ljudi, ki jih zanima priprava jedi brez glutena in laktoze, predvsem pa brezglutensko pecivo. Razlog za to je seveda dejstvo, da so mnogi občutljivi na gluten in laktozo, zato morajo njuno uživanje ustrezno omejiti oziroma ju čisto izločiti iz svoje prehrane, svoje k priljubljenosti takšne diete pa doda dejstvo, da so brez glutena recepti še bolj zanimivi in inovativni.

Hrana in recepti brez glutena

Recept brez glutenaPojavili so se številni vrhunski recepti za pripravo jedi brez glutena in laktoze. Mafini brez glutena in laktoze, dobri piškoti brez glutena in preostalo brezglutensko pecivo lahko omamno zadiši iz vsake kuhinje. Ključni so za slaščice brez glutena recepti, a tudi zvrhana žlica dobre volje in veselje do kuhanja. Za sladko popestritev dneva so prava izbira mamljivi mafini brez glutena in laktoze. Potrebujemo ovsene kosmiče, mandlje, jogurt brez laktoze, jajca, med in borovnice. Njihova priprava je zelo enostavna, okus pa naravnost božanski, zato nam bodo brbončice izredno hvaležne. Če bo iz domače pečice zadišalo slastno brezglutensko pecivo, na primer dobri piškoti brez glutena, si bodo vsi sladkosnedi obliznili prste. Za to je treba kupiti naravno pridelano (bio, eko) suho sadje, moko, kosmiče in med. Sestavine v pravi meri pomešamo, nato pa naj svoje delo opravi pečica. Malo sestavin, enostavna priprava, rezultat pa za prste obliznit okusni piškoti. Zato nikar ne oklevajmo z njihovo pripravo in se prepustimo gurmanskim užitkom, s katerimi lahko razvajamo sebe in svoje bližnje.

Brezglutensko pecivo - odlična izbira za domače kuharje

Brez dvoma si je vredno vzeti čas in pripraviti jedi brez glutena, predvsem sladkosnede bodo najbolj očarali recepti za brezglutensko pecivo. Za hrano brez glutena recepti dopuščajo ogromno svobode, kar je po godu domačih kuharjev. Eksperimentiranje v kuhinji se bo končalo z odličnim brezglutenskim pecivom!

VEČ O PRIPRAVI SLADIC BREZ GLUTENA