Jedi brez glutena lahko v svoj jedilnik vključi vsakdo!

Brezglutenska hrana

V prvi vrsti so jedi brez glutena seveda namenjene tistim, ki zaradi zdravstvenih težav ne morejo prebavljati teh beljakovin, a okusna in zdrava hrana seveda spada na jedilnik vsakogar, ne le tistih, ki pač nimajo izbire. Tudi skeptiki naj spoznajo prednosti, ki jih prinaša prehrana brez glutena - recepti so tako raznoliki, da bo vsak našel nekaj zase, tako da ni mogoče oporekati glede okusa, dostopnosti sestavin, zahtevnosti priprave in podobno. Še posebej, če jedi brez glutena dopolnjuje še običajna hrana z glutenom, ki olajša brezskrbno eksperimentiranje v kuhinji!

Jedi brez glutena za izbirčne

Čokolada brez glutenaTisti, ki oporekajo brezglutenskim možnostim v prehrani, kot očitek pogosto navajajo nedostopnost sestavin in omejeno izbiro jedi brez glutena. Deloma imajo seveda prav, saj na hrano z glutenom naletimo na praktično vsakem koraku, medtem ko je hrana brez glutena z recepti in nasploh s ponudbo nekoliko bolj siromašna. A to ne pomeni, da izbirčni gurmani ne bodo prišli na svoj račun. Tako receptov kot sestavin in jedi je na izbiro vseeno ogromno - možno je dobiti kuharske knjige, namenjene prav ljubiteljem jedi brez glutena, prav tako obstajajo gostinski lokali, kjer prevladuje ponudba takšne hrane. Še več svobode imajo seveda tisti, ki se radi lotijo priprave hrane kar sami doma. Za hrano brez glutena recepti obsegajo vse vrste obrokov, od predjedi prek glavnih jedi do sladic.

VEČ O BREZGLUTENSKI HRANI

Hrana brez glutena - recepti za sladkosnedce

Sline se bodo pocedile tudi tistim, ki med jedmi brez glutena iščejo predvsem sladice. Veliko možnosti na tem področju namreč odpira čokolada v prahu brez glutena, ki omogoča pripravo najrazličnejših posladkov, seveda pa prehrana brez glutena v recepte za sladice doda še mnoge sladke sestavine. Za tiste, ki v kuhinji niso najbolj spretni, so kot nalašč recepti za brezglutensko pecivo, kot so piškoti in mafini, medtem ko bodo izkušenejši kuharji preizkusili še mnoge druge dobrote, ki jih ponujajo čokolada v prahu brez glutena in druge okusne sestavine.