Tičino masa oz. fondant za torte - sladkorna masa za torte

Se sprašujete, kaj je tičino masa? Naj najprej povemo, da se tičino masa imenuje tudi fondant za torte, saj omenjena izraza mnogim začetnikom na področju slaščičarstva povzročata manjše preglavice. Tičino masa oziroma fondant je sladkorna masa za torte, ki je zaradi svoje mehke strukture izredno fleksibilna. Z njo lahko enostavno oblikujete poljubne oblike za okrasitev torte, lahko pa tičino maso uporabite tudi za celotno prekritje torte, kar ji daje eleganten in gladek videz. Ker je tičino masa za torte podobna strukuri plastelina, se lahko brez omejitev poigravate z vašo domišljijo. Seveda je sladkorna masa za razliko od plastelina užitna in okusna. Preizkusite fondant za torte in presenetite svoje najdražje z domiselnimi dekoracijami.

Tičino masa različnih barv in okusov

Sladkorna masa za torte je idealna izbira za popestritev tort, saj z njo lahko enostavno oblikujete različne oblike, figurice, rože, trakove in podobno. Tičino masa vam je na voljo v različnih barvah, izbirate lahko med belo, črno, modro, rumeno, rdečo, zeleno, vijolično in roza barvo. Bel fondant za torte lahko uporabite tudi v kombinaciji z jedilnim barvilom (koncentrat v pasti) in si s tem pričarate še druge barve - turkizno, oranžno, vinsko ali rjavo. Fondant za torte ponavadi vsebuje sledove mandljev, izbirate pa lahko med različnimi okusi. Najpriljubljenejša okusa sta zagotovo vanilja in temna čokolada.

Tičino masaSladkorna masa za torte - izbira je velika

Tičino masa vam je na voljo v različnih barvah, okusih, količinah pakiranja, izbirate pa lahko med nizozemskim in ameriškim proizvajalcem:

  • Tičino masa (bela) 1kg
  • Tičino masa (barvana) 250g
  • Tičino masa (bela) 250g
  • Tičino masa Satin Ice (bela) 10kg
  • Tičino masa Satin Ice (temna) 1kg

Patentiran recept proizvajalca Satin Ice iz ZDA velja za enega izmed najboljših v svetu slaščičarstva, uporabljajo ga tudi pri priznani televizijski oddaji Cake Boss. Sladkorna masa Satin Ice slovi po veliki mehkobi in enostavnosti za oblikovanje. Ker se jo da zvaljati v izredno tanek sloj, je primerna tudi za prekritje celotne torte. Dekoracija za torte je s tičino maso iz našega prodajnega programa pravi balzam za oči.

Enostavni in uporabni namigi za delo s fondanti za torte

  • Pri delu s sladkorno maso uporabljajte roke, saj bo toplota fondant zmehčala, masa pa bo postala gladka in elastična.
  • Za preprečevanje lepljenja tičino mase na podlago uporabljajte silikonski prt ali malo mletega sladkorja.
  • Za pripravo sladkorne mase za prekritje celotne torte uporabite primerno orodje - silikonski valjček in gladilko.
  • Za ojačanje tičino mase uporabite Tylose prašek, ki pride še posebej prav pri izdelovanju rož in figuric.
  • Pri dekoraciji lahko uporabite že oblikovane trakove iz sladkorne mase, ne pozabite pa tudi na kreme za torte, ki izgled in okus še dodatno obogatijo.

BTF d.o.o. | Tičino masa, fondant za torte, masa za torte, sladkorna masa - povezave do naše spletne strani: