Čokoladna torta brez glutena za čudovito praznovanje rojstnega dne

Odlična čokoladna torta brez glutena je zagotovo želja vsakogar, ki ne sme uživati glutena zaradi kakršnega koli razloga. Gluten je rastlinska beljakovina, ki jo vsebujejo pšenica, rž in ječmen, in je ljudje s celiakijo ne morejo prebaviti. Ljudje s celiakijo ali drugimi zdravstvenimi stanji, ki zahtevajo odsotnost glutena, morajo biti pri uživanju kruha izredno previdni. Tudi kruhu iz koruze, ajde ali prosa, ki sicer ne vsebuje glutena, je namreč običajno dodana pšenica za boljšo mehkobo in prožnost kruha.

Sladice brez glutena raje naredite kar doma - z našo pomočjo

Zato je najboljše, da se peke brezglutenskega peciva lotite kar sami, saj boste le tako res vedeli, kaj je v vašem pecivu. Tudi okusi brez glutena so lahko okusni, včasih celo bolj kot standardno pecivo, le lotiti se morate raziskovanja in poiskati sestavine, ki bodo vašo čokoladno torto brez glutena naredile zares okusno. To lahko storite na naši spletni strani, kjer pod zavihkom slaščičarski potrošni material najdete mapo z izdelki brez glutena. Tu boste našli mešanice za sladice brez glutena, s katerimi bo vaša čokoladna torta brez glutena navdušila sladokusce.

Okusi brez glutenaOkusi brez glutena še nikoli niso bili tako okusni

Če kdo od vaših najbližjih, ki ne smejo jesti glutena, praznuje rojstni dan, je to lahko zares odlično darilo zanj. Sladice brez glutena namreč verjetno niso na rednem seznamu njegovih jedi, zato bo nad pecivom zagotovo navdušen. Za zagotovljen učinek pa si priskrbite naše sladkorne in modelirne mase brez glutena, s katerimi boste torto naredili zares čudovito tudi na pogled. V naši ponudbi poiščite mešanice za biskvit, kreme, sladkorno čipko in makrone, s katerimi bodo okusi brez glutena še boljši.

Z malo domišljije do neprecenljive čokoladne ali sadne sladice brez glutena

Pri peki brez glutena moramo pogosto improvizirati. Čokoladna torta brez glutena morda uspe po standardnem receptu s prilagojenimi sestavinami ali pa na internetu poiščemo kar recept brez glutena. Pri tem je potrebno biti malo vztrajen, pa bodo naši okusi brez glutena zadovoljili tudi naše male (ali pa velike) junake, ki jim gluten povzroča težave. Pri tem vam bodo v pomoč naši izdelki brez glutena, saj z njimi lahko nadomestimo sestavine iz klasičnih receptov. Vzemimo si čas in voila - testo bo že dišalo iz pečice. Dober tek!

Peki | Čokoladna torta brez glutena za čudovit rojstni dan - povezave do naše spletne strani: