-
Sorodne kategorije:
Hrana in pijača Sladice
- BTF
- Bela čokolada
- Gostinska oprema
-
Izdelki brez glutena
- Biskvit brez glutena
- Brezglutenske jedi
- Recepti brez glutena
- Brezglutensko pecivo
- Brezglutensko pecivo recept
- Čokolada brez glutena
- Čokoladna torta
- Čokoladne sladice
- Čokoladni muffini brez glutena
- Glavne jedi brez glutena
- Gluten v hrani
- Hrana brez glutena
- Hrana brez glutena in laktoze
- Hrana brez glutena recepti
- Izdelek brez glutena
- Jedi brez glutena
- Jedi brez glutena BTF
- Maffini brez glutena
- Moka brez glutena
- Moka brez glutena za kruh
- Moke brez glutena
- Okusi brez glutena
- Palačinke brez glutena
- Pecivo brez glutena
- Pecivo brez glutena recept
- Piškoti brez glutena
- Piškoti brez glutena recepti
- Prehrana brez glutena
- Recepti brez glutena
- Recepti brez glutena in mleka
- Recepti brez glutena - palačinke
- Recepti sladice brez glutena
- Recepti za izdelke brez glutena
- Recepti za kruh brez glutena
- Sladica brez glutena recept
- Sladice brez glutena
- Sladice brez glutena in laktoze
- Torta brez glutena
- Torta brez glutena in sladkorja
- Konvekcijske peči
- Okrasitev torte
- Pekači
- Pekarska oprema
- Recepti za hrano brez glutena
- Silikonski modeli
- Sladice brez glutena in mleka
- Sladice brez glutena in sladkorja
- Slika za torto
- Tortice na palčki
- Baloni za zabavo
- Sladice
- Peka
- Otroške zabave za rojstni dan
- Pod letališčem 6, 5270 Ajdovščina
- http://www.btf.si/
- info@btf.si
- 05 393 01 50
Spletne povezave
Besedne povezave
Čokoladna torta brez glutena
,okusi brez glutena
,sladice brez glutena
Čokoladna torta brez glutena za čudovito praznovanje rojstnega dne
Čokoladna torta brez glutena je zagotovo želja vsakogar, ki ne sme uživati te, tako pogoste rastlinske beljakovine oz. naravnega proteina, ki se nahaja v žitih, pa se ne sme dotakniti običajnih sladkih dobrot. Gluten vsebujejo pšenica, rž, pira, oves, ječmen in druga žita, najpogosteje pa se pri nas srečujemo s pšenično moko, ki se nahaja v večini pekovskih izdelkov.
To je topljiva, elastična in v vodi netopna snov, ki deluje kot vezivo. Sladice brez glutena so v naših prodajalnah res redkost, večinoma jih dobite v specializiranih trgovinah ali večjih trgovskih centrih.
Razen v sladicah, se gluten nahaja v testeninah, slanih prigrizkih, hitri prehrani in mnogih drugih dobrotah, kjer ga sploh ne bi pričakovali. Tudi kruhu iz koruze, ajde ali prosa, ki sicer ne vsebuje glutena, je običajno dodana pšenica za boljšo mehkobo in prožnost kruha.
Alergiki morajo takšno hrano uživati previdno, ali pa jo sploh črtati z jedilnika. Intoleranca na gluten (celiakija) je dedna, kronična avtoimunska bolezen prebavil, pri katerem se, ob njegovem uživanju, poškoduje sluznica tankega črevesa. Oseba, ki je alergična, trpi za prebavnimi motnjami (krči, napihnjenost, driske ali zaprtost), bolečinami v sklepih, utrujenostjo in pomanjkanjem energije, spremembami na koži in še bi lahko naštevali.
Sladice brez glutena raje naredite kar doma - z našo pomočjo
Najbolje je, da se peke sladice brez glutena lotite kar sami, saj boste le tako res vedeli, kaj je v vašem pecivu. Brez strahu, da boste imeli težave, boste lahko pojedli zajeten kos, ali dva. Če še morda ne veste, so tudi okusi brez glutena lahko odlični, včasih celo bolj kot pecivo iz klasičnih sestavin. Le lotiti se morate raziskovanja in poiskati materiale, ki bodo vašo čokoladno torto brez glutena naredili zares okusno.
To lahko storite na naši spletni strani, kjer pod zavihkom živila, najdete mapo izdelki brez glutena. Tu boste našli mešanice, s katerimi bo vaša čokoladna torta brez glutena navdušila vas in vaše bližnje sladokusce.
Okusi brez glutena še nikoli niso bili tako okusni
Če kdo od vaših bližnjih, ki ima celiakijo, praznuje rojstni dan, je torta, ali kakšno drugo pecivo, lahko zares odlično darilo zanj. Sladice brez glutena namreč verjetno niso na rednem seznamu njegovih jedi, zato bo nad presenečenjem zagotovo navdušen.
Za zagotovljen učinek si priskrbite naše sladkorne in modelirne mase, s katerimi boste torto naredili tudi čudovito tudi na pogled. Izbirate lahko med različnimi barvami (bela, rumena, srebrna, zlata, umazano bela, vijolična, svetlo modra, zelena, rjava – čokoladna, črna, ali med kompleti mas).
Mase so enostavne za uporabo, fleksibilne, mehke strukture, zato, ko se strdijo, ne razpokajo. Čokoladna torta brez glutena je lahko z njimi pokrita ali dekorirana po želji. Nevtralne mase lahko obarvate z jedilnimi barvami v gelu in ustvarite čudovite kombinacije. Mogoče jih je valjati, gladiti, vanje vtisniti vzorce, nanje lahko kaj napišete, ali narišete.
Ko boste ustvarjali sladice brez glutena, uporabite silikonski prt, ki bo preprečil, da se vam bo ta lepila na podlago in orodje. Pri izdelavi oblik, dodajte vanje prašek, ki bo poskrbel, da masa ne bo preveč krhka in premehka za delo.
V naši ponudbi poiščite mešanico za okusni, mehak biskvit za čokoladno torto brez glutena, lahko pa se razgledate med drugimi okusi (breskva, jagoda, vanilija, sacher, lava torto …) in sestavinami za mnoge druge sladice brez glutena.
Specite odlične cupcakes, muffine, brownije, pozabavajte se s peko makronov v živih barvah, naredite odličen tiramisu, bližnje presenetite s Creme brulee, Panna Cotto… Okusi brez glutena vas bodo presenetili in navdušili vse, ki se bodo sladkali. Da bo pecivo še lepše na pogled (ker jemo tudi z očmi) uporabite veliko domišljije in jedilne barve v prahu ali razpršilu, v ponudbi pa lahko najdete tudi pisala z jedilnimi barvami.
Okusi brez glutena so lahko zelo pestri. Če imate veselje do peke in če radi presenetite svoje bližnje, vam v ponudbi spletne trgovine Peki, nudimo res pestro izbiro živil, s katerimi boste pripravili odlične sladice brez glutena, na voljo pa so tudi živila brez laktoze, saj vemo, da tudi ta povzroča težave mnogim.
Z malo domišljije okusi brez glutena navdušijo tudi največje dvomljivce
Pri peki brez glutena je treba pogosto improvizirati. Čokoladna torta brez glutena morda uspe po standardnem receptu in s prilagojenimi sestavinami, na spletu pa je ogromno receptov, med katerimi bo zagotovo takšen, ki vas bo prepričal.
Ko začnete s peko peciva brez glutena, vam priporočamo malo vztrajnosti, malo vaje in potrpljenja in veliko dobre volje. Okusi brez glutena bodo zagotovo zadovoljili vaše male (in velike) junake, ki jim klasično pecivo povzroča težave. Pri tem vam bodo v pomoč naši izdelki brez glutena, saj lahko z njimi nadomestite vse sestavine iz klasičnih receptov. Vzemite si čas in kmalu bo dišalo iz pečice.