Kakšne so prednosti silikonskih modelov?

Trend silikonskih modelov za peko se je v zadnjem času zelo razširil, saj se lahko silikonski modeli v primerjavi z drugimi pekači pohvalijo z veliko prednostmi. Seveda se najprej pojavlja vprašanj v čem so silikonski modeli boljši od teflonskih modelov. V prvi vrsti je potrebno izpostaviti, da silikonskih modelov ni potrebno mazati, pač pa maso samo vlijemo vanje in jih postavimo v pečico, medtem ko moramo teflonske modele namazati, pa se pečen biskvit kljub temu prime na njih. Posledično je tudi čiščenje teflonskih modelov veliko težje od čiščenja silikonskih modelov.

NUDIMO TUDI OSTALO OPREMO ZA PEKARNE

Kako se je najbolje lotiti peke v silikonskih modelih?

Peka v silikonskih modelih je izjemno preprosta čeprav morda na prvi pogled deluje nekoliko nenavadno. Ker pa so silikonski modeli mehki in bi tako lahko prišlo do razlivanja vsebine vam lahko pomagamo z nekaj nasveti. Priporočljivo je, da iz pečice (preden le to segrejete) vzamete rešetko in silikonski model postavite nanjo. Ko je masa za pečenje pripravljena, jo enostavno vlijete v silikonski model, ki ga nato skupaj z rešetko prestavite v pečico. Tako se zelo enostavno izognemo polivanju do katerega bi lahko pripeljala struktura modela. Pomembno je, da modela ne postavimo v drug pekač, pač pa ga postavimo na rešetko pečice, da lahko zrak prosto kroži, v nasprotnem primeru ogrozimo enakomerno peko peciva in naša slaščica je lahko uničena.

Obstaja veliko različnih tipov silikonskih modelov. Pri nas ponujamo naslednje:

Silikonski modelčki za peko Uporaba silikonskih modelov za peko in zamrzovanje

Pestra ponudba silikonskih modelov za peko tudi v trgovini Peki.si

Pri nas je trenutno izjemno popularen komplet za Mirrorglaze ali Semifreddo Love, s pomočjo katerega lahko pripravite sladice z vzorci v obliki src. V modelu lahko pripravljate hladne kremne sladice, zmrznjene sladice ali pečete biskvit. Model se lahko uporablja v temperaturnem območju od - 60º C do + 230º C. zaželen je tudi silikonski model Mirrorglaze ali Semifreddo Infinity kapacitete 4 x 500 ml, total 2000 ml, dimenzije 375 x 47 mm, višine 40 mm. Zelo prodajana sta tudi modela Mirrorglaze ali Semifreddo Sushi Ma Silikonski model kapacitete 15 oblik dimenzij 35 x 35 x 25 mm ter komplet za Mirrorglaze ali Semifreddo Amorini za pripravo romantičnih monoporcij v obliki srca.

Ob obisku naše spletne strani ne spreglejte tudi ostalih silikonskih modelov:

  • Komplet za Mirrorglaze ali Semifreddo Magia del tempo, s katero so slaščičarji Fabrizio Donatone, Francesco Boccia in Emmanuele Forcone leta 2015 v Lionu osvojili zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v slaščičarstvu.
  • Komplet za Mirrorglaze ali Semifreddo Mr. Pillow, kapacitete 1000 ml, dimenzije 217 x 94 mm in višine 70 mm.
  • Komplet za Mirrorglaze ali Semifreddo Pillow, kapacitete 8 x 80 ml, skupaj 640 ml, dimenzije 82 x 43 mm in višine 32 mm.

Poleg silikonskih modelov za peko ponujamo tudi druge pekarske pripomočke

Vas zanima več o silikonskih modelih, ki vam jih ponujamo pri nas? Obiščite našo spletno stran in se prepričajte o pestri ponudbi, ki smo jo pripravili. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem povedali več o uporabi silikonskih modelov. Seveda vam bomo z veseljem odgovorili tudi na vprašanja o sami uporabi silikonskih modelov ter tako olajšali peko v njih in zagotovili, da bodo slaščice, ki jih boste pripravili zares okusne. Prav tako pa pri obisku naše spletne trgovine ne spreglejte ostale pestre ponudbe pripomočkov za pečenje ter živil, ki jih ponujamo. S pomočjo našega prodajnega programa bodo torte in ostale slaščice, ki jih boste naredili doma, prave slaščičarske mojstrovine.