Palačinke brez glutena ali druge jedi brez glutena ob intoleranci na gluten


Palačinke brez glutena so lahko prav tako okusne kot klasične palačinke, s tem da imajo lahko tudi pozitivne vplive na telo. Izdelki brez glutena so nujnost za ljudi, ki trpijo za celiakijo, za katero je značilna nezmožnost presnavljanja glutena. Je pa prehrana brez glutena v zadnjem času v porastu tudi med ljudmi, ki si želijo zgolj bolj zdravega načina življenja.


Palačinke in jedi brez glutenaJedi brez glutena lahko zlahka prilagodite

Prehrana brez glutena je prehrana brez rastlinske beljakovine, ki jo vsebujejo pšenica, rž in ječmen. Sam gluten kot protein za telo ni pomemben, zato ga lahko zamenjate za telesu bolj pomembne aminokisline. Izdelki brez glutena vam bodo pri tem v pomoč, saj imajo gluten že nadomeščen z brezglutenskimi sestavinami, lahko pa jedi brez glutena samostojno ustvarite tudi doma. Palačinke brez glutena boste denimo spekli iz mešanic mok za brezglutensko pecivo, mleka in jajc, prav tako enostavno pripravite ostale jedi brez glutena. Omake namesto s škrobom zagostite s krompirjem ali želatino, odlično vezavo pa ustvarite z jajci ali koruzno moko. Palačinke brez glutena, ali pa drugi izdelki brez glutena, bodo enako okusne, če ne še bolj rahle z uporabo koruzne, riževe, ali pa tudi kostanjeve moke, ki jedem doda še poseben priokus.

Odlične palačinke brez glutena s pomočjo podjetja Peki

Ker se zavedamo vedno večjih poteb po izdelkih brez glutena, smo tudi v Pekarskem inženiringu BTF d.o.o. ustvarili linijo z izdelki brez glutena. Ta vsebuje števine mešanice za biskvite, s katerim lahko spečete odlično brezglutensko pecivo, poleg tega pa tudi brezglutenske:

  • Sladkorne in modelirne mase,
  • Mešanice za kreme,
  • Mešanice za makrone,
  • Mešanice za sladkorno čipko ter
  • Jedilna barvila in jedilne dekoracije.

S pomočjo teh bodo palačinke brez glutena odličnega okusa in tudi videza, jedi brez glutena pa izvedene brez posebnih težav. Enostavno bo pripravljena torta brez glutena za rojstnodnevno darilo vašega otroka ali pa odlične palačinke brez glutenaza celo družino.


BTF | Palačinke brez glutena bodo pripravljene brez težav