Silikonski modelčki naredijo peko bolj zabavno: kakšne vse poznamo?

Silikonski modelčki za peko ali zamrzovanje so odličen dodatek v vsaki kuhinji. Kljub temu da jih dnevno uporabljajo profesionalni slaščičarji, so nadvse primerni tako za ljubiteljske kot le za občasne kuharje. Zavzamejo malo prostora in jih je večinoma možno oprati v navadnem pomivalnem stroju. Kvaliteten netoksičen material zagotavlja trdnost in stabilnost končnega izdelka. Jemanje izdelka iz pripomočka je hitro in preprosto, raznolike oblike pa nam omogočajo peko ali pripravo številnih različnih jedi, od sladolednih lučk in muffinov do potičk in piškotov.

Silikonski modelčki za peko 

Silikonski modeli za sladice: uporaba je preprosta, rezultati pa dobri

Uporaba silikonskih modelčkov je primerna tudi za otroke, saj je zelo enostavna. Postavimo jih lahko v zamrzovalnik, pečico, hladilnik ali mikrovalovno pečico. Primerni so tako za peko kot zamrzovanje, saj je material trpežen, odporen in visokokakovosten. Dobro prenaša tako visoke kot nizke temperature in prav tako omogoča, da se masa ne sprijema. Uporaba teh kuhinjskih pripomočkov nam odkriva široko paleto različnih jedi, ki jih lahko pripravimo, od slanih do sladkih.

Silikonski model za peko in okraševanje slaščic

Z modelčki je možno natančno izdelati kekse in torte številnih oblik, od letala in avtomobila do kitare in sonca. Takšne slaščice se ponavadi pripravlja ob posebnih priložnostih, a z njimi se poživi tudi čisto navaden dan, saj se bodo ob pripravi (in okušanju) hrane zabavali tako mladi kot starejši. Navadne torte je mogoče okrasiti z različnimi motivi. Na tržišču je na voljo ogromno oblik, ki ustrezajo vsaki priložnosti: oblike snežink, marjetic, draguljev, golobčkov, obrazov, srčkov, morskih živali, božičnih jelk in okraskov, rastlin, živali ... Uporabite svojo domišljijo in bodite ustvarjalni! S pomočjo silikonskih prtov v sladkorno maso vtisnemo različne vzorce in na tak način dobimo videz teksture kamenčkov, rožic ali opek. Končna torta je popolnoma edinstvena, proces ustvarjanja pa kreativen in zabaven. Če želimo, je torto mogoče okrasiti tudi s sladkorno čipko.

Silikonski modeli za zamrzovanje: hladna zabava v poletnih (in zimskih) mesecih

S silikonskimi modeli za zamrzovanje ustvarjamo puding ali pa domače sladoledne lučke različnih oblik. Za opazovanje in sodelovanje v procesu bi bili morda navdušeni tudi najmlajši, vsekakor pa jim bo pri srcu končni izdelek. V poletnih mesecih se sladoled vedno prileže, še posebej pa, če smo ga izdelali sami. Lahko smo domiselni in uporabimo katerega od naših starih pripomočkov na popolnoma nov način – če smo z obliko snežinke poprej vedno oblikovali sladkorno maso za torte, jo lahko zdaj napolnimo z vodo. Po nekaj urah v zmrzovalniku bo zdaj namesto ledene kocke našo pijačo hladila snežinka. Silikonski modeli za ledene kocke so odlična ideja za popestritev rojstnodnevnih zabav in različnih praznovanj.

Uporaba silikonskih modelov za sladice

Čokoladne praline: silikonski modeli omogočajo domačo izdelavo

Gre za popularno sladico s sladkim presenečenjem, ki ga doživimo ob ugrizu. Sama priprava je precej zahtevna, a z nekaj truda in vaje bomo recept kmalu izpilili. Priprava zahteva silikonske modele za praline, peki papir, čokolado in polnilo. Pri polnilu si lahko damo duška in eksperimentiramo, saj je popolnoma odvisno od našega okusa. Odločimo se lahko za lešnikovo ali čokoladno kremo, morda pa za kaj čisto posebnega. Končni izdelek bo tako popolnoma unikaten. Z malo spretnosti in potrpežljivosti bodo naše slaščice izgledale slastno in estetsko, kot da smo jih ravnokar vzeli iz luksuzne bonboniere.

PREVERITE TUDI SILIKONSKE MODELE ZA ČOKOLADO