Sladica brez glutena je pika na i zdravi prehrani


Sladica brez glutenaSladica brez glutena je pravi zaključek obroka za tiste, ki želijo uživati v okusni in zdravi hrani. Seveda je hrana brez glutena posebej primerna za tiste, ki zaradi celiakije te snovi ne smejo uživati, a sladice brez glutena in laktoze se bodo nedvomno znašle tudi na meniju tistih, ki s tem nimajo težav. Čeprav se nekatere vrste sladic brez glutena težko najde, je ponudba vseeno dovolj pestra tudi za največje sladkosnede. Na svoj račun bodo prišli predvsem tisti, ki se priprave jedi radi lotijo sami, saj bodo ti znali ustvariti pecivo brez glutena in sladkorja in razne veganske sladice brez glutena, a tudi sicer so na voljo jedi, ki te snovi ne vsebujejo.

V NAŠI PONUDBI TUDI PEKAČI ZA KRUH


Sladice brez glutena in laktoze


sladice brez glutena in laktozeGluten ni edina snov, ki lahko povzroča težave pri prehrani, pride pa posebej do izraza zato, ker ga najdemo v žitih, ki predstavljajo znaten del sodobne prehrane. Podobno velja za laktozo, ki je prav tako potencialno problematična in hkrati prisotna na praktično vsakem jedilniku. Veganske sladice brez glutena in laktoze je zato včasih kar težko najti, najlažje pa jih je seveda izdelati kar doma. Sladica brez glutena in laktoze bo ustrezala vsakemu sladkosnedu, tudi tistim s težavami, zaradi katerih se morajo odrekati sladoledom, tortam in podobnim jedem.


Samo zato, ker so sladice brez glutena in laktoze, še ne pomeni, da niso okusne. In to ne samo tiste, ki pomanjkanje omenjenih snovi nadomestijo z dodanim sladkorjem. Nič manj zaželjene niso sladice brez glutena in sladkorja, po katerih z veseljem posegajo tudi tisti, ki nimajo s prebavo nikakršnih težav. Pecivo brez glutena in sladkorja namreč velja za mnogo bolj zdravo kot alternative, polne sladkorja in drugih dodatkov.


Sladica brez glutena v domači kuhinji


Izbira veganskih sladic brez glutena postaja vedno bolj pestra tudi na trgovskih policah, a najbolje se je izdelave lotiti kar doma. Tako imate največji nadzor nad sestavinami, pa tudi popolno svobodo pri pripravi svojega obroka. Na ta način lahko pripravite veganske sladice brez glutena in brez jajc, sladice brez glutena in laktoze, sladice brez glutena in sladkorja, razno pecivo in podobno. Preverite celotno ponudbo na naši spletni strani: http://www.peki.si/